Kabine sürecinde es geçilemeyecekler

Ankara yeni hükümetini bekliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümetin kurulması, hükümet programının ilanı ve güvenoyu prosedürünün tamamlanması konusunda zaman kaybetmek istemediği...

Ankara yeni hükümetini bekliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümetin kurulması, hükümet programının ilanı ve güvenoyu prosedürünün tamamlanması konusunda zaman kaybetmek istemediği biliniyordu.

Bunu iyi hissettirmiş olacak ki geçtiğimiz salı günü Meclis’teki yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin üzerinden en fazla 48 saat geçtikten sonra kabinenin ilanına Ankara hazırdı.

Ancak böyle olmadı.

Bu noktada, önümüzdeki dönemin siyasetini Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanabilecek krizlere göre tahayyül edenler açısından kritik bir argüman da doğmuş oldu.

Bu argüman özetle şöyle:

Kabine listesi konusunda ciddi anlaşmazlık var. Gecikmenin nedeni bu.

Başa dönelim.

Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın salı günü, yemin töreninden sonra yaptıkları görüşmede kabine listesi üzerinde nihai kararı oluşturacak bir istişare yapılmadığı doğru. Cumhurbaşkanı’nınİstanbul dönüşünün beklenmesi konusundaki inisiyatifinin etkili olduğu da.

Salıdan bu yana geçen zamanın, sürecin kırmadan dökmeden tamamlanması konusunda bir imkân verdiği de kesin.

Bu manzarayı dün temas ettiğim kimi isimlerle sohbetimizden aldığım bilgilerle yoğurduğumda, aktarabileceğim birkaç hususu paylaşmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar