‘İnşallah OHAL’i uzatmamız gerekmez’

15 Temmuz darbe girişimi-nin ardından FETÖ’ye karşı başlatılan mücadele bütün hızıyla sürüyor.Bu mücadelenin bir ayağı FETÖ’cülerin kamudan ayıklanması. OHAL ilanının en...

15 Temmuz darbe girişimi-nin ardından FETÖ’ye karşı başlatılan mücadele bütün hızıyla sürüyor.
Bu mücadelenin bir ayağı FETÖ’cülerin kamudan ayıklanması.


OHAL ilanının en önemli nedenlerinden biri, yürütülen soruşturmalardaki gözaltı süreleri ve kamudan ihraçlar.
Ancak son dönemde hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan, mağduriyet yaratılmaması için azami özen gösterilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.
Mağduriyetlerin önlenmesi için Başbakanlık koordinasyonunda, valiliklerde kurulların oluşturulması da gündemde.
Bunun yanı sıra OHAL’in uzatılıp uzatılmayacağı da tartışılan bir başka başlık.
Tüm bunların yanında Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi konusu da halen bir sonuca bağlanmış değil.
Söz konusu üç başlığı bir süredir ABD’de kritik temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile konuştum.
ABD’de İç Güvenlik Bakanı başta olmak üzere birçok önemli görüşme yapan Kurtulmuş, Gülen’in iadesi, FETÖ’cülerin propaganda çalışmaları konularında ABD’den şu izlenimlerle döndüğünü anlattı:
‘Gülen’in faaliyetlerini engelleyin’
“Bizim sürekli her platformda darbeyi ve nasıl savuşturulduğunu anlatmamız lazım. Bunu ABD temaslarımda da gördüm. Çünkü FETÖ’nün yurtdışında etkili bir propaganda mekanizması var ve bunu belli çevrelerde çok etkili biçimde kullanıyorlar. Amerika’da seçim arifesinde olunmasının Gülen’in iadesi konusunda olumsuz bir durum yarattığı açık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar