İki parti ve fabrika ayarı

Ak Parti bugün 5. Olağan Büyük Kongresi’ni yapacak.Olağan olmasına karşın hem Ak Parti’nin kendi evindeki tartışmalar hem de Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu çetin dönem nedeniyle...

Ak Parti bugün 5. Olağan Büyük Kongresi’ni yapacak.
Olağan olmasına karşın hem Ak Parti’nin kendi evindeki tartışmalar hem de Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu çetin dönem nedeniyle olağanüstü bir kongreye tanıklık edeceğiz.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun işi zor.
Kongrede son viraja girilirken kamuoyuna yansıyan haberler malum.
Merkezinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en güvendiği isimlerin başında yer alan, başdanışmanı Binali Yıldırım’ın bulunduğu bir iç sarsıntının yaşandığı ortaya çıktı.
Bir genel başkanlık mücadelesine varmayan, şimdilik sadece parti üst yönetiminin şekillenmesiyle sınırlı kalacak olan krizin 1 Kasım seçiminden çıkacak sonuca göre çok daha ciddi gelişmelere gebe olduğunu söylemek kehanet olmaz.
Bu noktada Davutoğlu açısından görünen manzaraya dikkat çekmek gerekiyor.
Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin ardından koltuğu devralmanın yarattığı baskıyı taşırken, genel başkan olduktan 10 ay sonra genel seçimle yüzleşen, ardından koalisyon süreçlerini yöneten ve şu dönemde tek önceliği Başbakan olarak terörle mücadele stratejisini yürütmek olması gereken bir Davutoğlu var.
Böyle bir konjonktürde bugün toplanacak kongreden güçlenerek çıkmayı ve 1 Kasım seçimlerine çok iddialı gitmeyi hedefleyen bir genel başkan için son 72 saatte yaşananlar hiç de kolaylaştırıcı değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 198 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 601 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar