İki cephenin çektiği fotoğraf

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün ilk ziyaretini CHP Genel Merkezi’ne yaptı.Her şeyden önce görüşmenin başlangıcından...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün ilk ziyaretini CHP Genel Merkezi’ne yaptı.
Her şeyden önce görüşmenin başlangıcından yansıyan görüntüler ile ziyaret sonrasında her iki taraftan yapılan açıklamalara hakim olan olumlu açıklamaların uzun süredir gerilen geniş kitlelere bir umut aşıladığını söylemek gerekiyor.

Tabi, siyasette her şey başladığı gibi bitmez. Ak Parti ile CHP açısından dün aralanan diyalog kapısının ne kadar açık kalabileceğini önümüzdeki günler gösterecek.
Ak Parti-CHP ilişkilerinin hangi hat üzerinden ilerleyeceğini belirleyecek temel faktörlerden biri de bugün Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yapacağı görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı.
16 yıl sonra yapılan ilk koalisyon görüşmesinin ardından Ak Parti Genel Merkezi’nde Davutoğlu’nun basın toplantısını dinledim.
Toplantı sonrasında selamlaşma olanağı bulduğum Davutoğlu’nun yüzü gülüyordu.
Görüşmeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, “İnşallah sonu da iyi olur” ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeden hemen sonra bir araya gelen kurmaylardan aldığımız izlenim de görüşmedeki olumlu havanın CHP liderinin yüzüne de yansıdığı şeklindeydi.
Her iki cephenin çektiği fotoğrafı şu başlıklarla özetleyebilirim:

CHP CEPHESİ
- Görüşmede, Kılıçdaroğlu 4 yıl sürecek güçlü bir hükümet kurulması ve kurulacak koalisyon hükümetinin bir seçim hükümeti olmaması gerektiğinin altını çizdi. Her iki lider, Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması gerektiği konusunda ortak görüşlerini ifade etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar