Gülen’inki kadar sağlam dosya yok

Bakan Bozdağ, 26-27 Ekim tarihlerinde Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak için ABD’ye gideceğini söyledi. Bozdağ, ‘Gülen dosyası kadar sağlam bir dosya yok. Sadece ifadeler değil dijital deliller de var’...

Bakan Bozdağ, 26-27 Ekim tarihlerinde Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak için ABD’ye gideceğini söyledi. Bozdağ, ‘Gülen dosyası kadar sağlam bir dosya yok. Sadece ifadeler değil dijital deliller de var’ dedi


Milliyet Ankara temsilcimiz Serpil Çevikcan’a konuşan Bozdağ, FETÖ hakkında “Sahte rüyalar uyduruyorlar sonra bu rüyaları birbirlerine anlatıyorlar, başkalarına anlatmalarını istiyorlar ve böyle bir motivasyon yapıyorlar” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak için 26-27 Ekim tarihlerinde ABD’ye gideceğini açıkladı. Bozdağ, iade dosyasının dünyadaki örneklerle karşılaştırıldığında ‘en sağlam dosya’ olduğunun altını çizdi.
Hakimevi’nde gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Bozdağ, iade kararının aslında yargısal olmadığına dikkat çekerken, ABD yönetiminin istemesi halinde mahkemeden aksi yönde karar çıkmayacağını vurguladı.
Bozdağ’ın açıklamalarını şöyle aktarabilirim:

RÜYALAR ÜZERİNDEN PROPAGANDA: Bu FETÖ, rüyalar üzerinden her yerde çok ciddi propaganda yapıyor. Sahte rüyalar uyduruyorlar sonra bu rüyaları birbirlerine anlatıyorlar, başkalarına anlatmalarını istiyorlar ve böyle bir motivasyon yapıyorlar. Tutuklu olanları, aileleri ve dışarıda olan örgüt üyelerini diri tutmaya, itirafçı olmalarını engellemeye çalışıyorlar. “Bugün, yarın kurtulacaksınız, hiç merak etmeyin” gibi akla hayale alınmayacak şeyler söyleyerek bekleyişin içine sokuyorlar. Tabii sıcağı sıcağına verilecek ifadeler çok önemli. Başlangıçta çözülmeyi önlemek için her gün yeni bir rüya, hikâye yayarak itirafçılığı önlemek istiyorlar. Cezaevlerinde ya da dışarıda neler oluyor, acayip şeyler anlatıyorlar.

‘Daha olgunlaşmamışsın’

MANEVİYATIN ZAYIF: Ta Amerika’dan tweet’ler atan örgüt üyeleri var. O rüya olmayınca da ‘senin maneviyatın demek ki zayıf, sen daha olgunlaşmamışsın’ diyorlar. Bu rüyaları bir şekilde ulaştırıyorlar, avukatları var, aileleri var, başka kanallar var. Bu acayip bir motivasyon ve uyduya dönüşüyor, sorgusuz, sualsiz her dediğini kabul eder hale geliyor. 14 Ağustos’ta yeni bir darbe olacak denildi, Ekim’in ilk haftasına kadar bu iş tamam denildi şimdi ‘Aralık’ı göremeyecek’ diyorlar. Daha ilginci ‘3. Dünya Savaşı çıkacak, hepimiz buradan çıkacağız’ diyorlar. 11. ayın 8’inden önce 3. Dünya Savaşı’nın çıkacağı hikâyesini yayıyorlar.
‘Örgüte aldanmasınlar’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar