Gayet açık ifade ettim

BerlinŞansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel ve kabine üyeleriyle görüşmek üzere Almanya’da önemli bir ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Berlin’de bir grup gazeteci sohbet...

Berlin
Şansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel ve kabine üyeleriyle görüşmek üzere Almanya’da önemli bir ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Berlin’de bir grup gazeteci sohbet imkanı bulduk. Yola çıkarken, TOBB’daki ifadesiyle büyük tartışma yaratan Kılıçdaroğlu, kendisine açılan soruşturma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen eleştirilere “Türkiye’yi bir kişinin iki dudağı arasına asla teslim etmeyeceğiz, onların geleneğinde kan dökme vardır. Gezi olaylarından sonra ‘Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum’ diyordu, yani bırakırsam onların tamamını katledecekler diyordu. Diktatörlük tanımı yapmış, kendisini anlattığı için teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.


Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

- KENDİSİNİ ANLATTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR: (Erdoğan’ın eleştirilerine ilişkin olarak) Bir demokrasi mücadelesi veriyoruz, demokrasi mücadelesinin bedel ödenmeden başarı kazandığı hiçbir ülke yoktur, Türkiye’yi bir kişinin iki dudağı arasına asla teslim etmeyeceğiz, onların geleneğinde kan dökme vardır. Gezi olaylarından sonra ‘Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum’ diyordu, yani bırakırsam onların tamamını katledecekler diyordu. Bunu anlatmak istiyordum asıl. Diktatörlük tanımı yapmış aynı tanıma aynen katılıyorum. Ve Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kendisini anlattığı için.
- ERDOĞAN’IN SAVCILARI BİZİ KORKUTMAZ: (Kendisi hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak) Erdoğan’ın savcıları bizi korkutmaz ve yıldıramaz. Teröre yardım yataklık yaptılar diye dilekçe verdik cesaret edip soruşturma açamadılar, bunlar cumhuriyetin savcısı değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın savcısı bunlar bizi korkutmazlar. Savcıların görevi birilerine uşaklık yapmak değildir. Biraz daha ağır konuşayım, savcıların görevi benim gibi demokrasi ve cumhuriyeti savunmaktır.
- BUNU YAPABİLİRİZ Mİ DEMEK İSTİYORLAR: (‘Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz’ sözleriyle başlayan tartışmaya ilişkin olarak) Gayet açık ifadem. Türkiye’de demokrasi mücadelesi kolay verilmemiştir. Acı, gözyaşı, idamlar vardır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin demokraside kat ettiği mesafeyi, bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmeye kalkarsanız, bir kişi milletvekili listelerini yaparsa, yargıya talimat verirse, Türkiye’nin kaderiyle oynarsa, bu kolay olmaz, kan dökülmeden bunu yapamazsınız, kan dökülmeden bu iş olmaz. Söylediğim bu. Bu istismar ediliyorsa, yani ‘Biz bunu yapabiliriz’ mi demek istiyorlar. Buyursunlar yapsınlar bakalım. Nasıl yapıyorlar? Bu kadar açık, net!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar