Erdoğan’ın çizdiği rota

Dün, Türk İşbirliği ve Koordi-nasyon Ajansı’nın (TİKA), “Ayrı coğrafyalarda aynı imza” başlıklı toplantısındaydık.Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve...

Dün, Türk İşbirliği ve Koordi-nasyon Ajansı’nın (TİKA), “Ayrı coğrafyalarda aynı imza” başlıklı toplantısındaydık.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve TİKA Başkanı Serdar Çam’ın konuşmalarından, beş kıtada 50 ülkede ofisi olan, 140 ülkede kalkınma ve sosyal sorumluluk faaliyetinde bulunan TİKA’nın yüz akı birçok projesinden haberdar olduk.

Kaçınılmaz olarak akıllar, son olarak Kızılay’da yüreklerimize ateş düşüren terör saldırılarındaydı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasında sıcak gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.
Aslında, sabah saatlerinde TİKA töreni, hemen ardından Beştepe’de muhtarlarla buluşmasında yaptığı iki konuşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özelde terörle mücadele, genel resimde ise Türkiye’nin ilerleyeceği rota konusunda çok açık bir mesajlar bütünüydü.
Cumhurbaşkanı, “karar alıcılar, bu kararları uygulayanlar ve kararlardan etkilenenler” diye sınıflandırabileceğimiz kesimlere spesifik sorumluluklar yükledi. Dördüncü kategoride ise dış dünya vardı.
Sırayla gidelim:
Hükümete ve parlamentoya
Cumhurbaşkanı’nın en kritik mesajları yasama ve yürütme organlarına, karar alıcılara dönüktü.
Hiçbir sıfatın, terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamayacağını söyleyen Erdoğan, terör ve terörist tanımının yeniden yapılması ve bu tanıma göre Ceza Kanunu’nun hemen değiştirilmesi gerektiğini yolundaki görüşünü yineledi.
Hükümete ve parlamentoya sorumluluğunu hatırlattı.
Emniyet güçlerine, savcılara ve hâkimlere, terörle ve teröristle etkin mücadele etmelerini sağlayacak her türlü yasal ve teknik imkânın sağlanmasının da önemli olduğunu kaydetti. “Esasen mevcut mevzuatımızın doğru şekilde yorumlanmasının dahi, bu konuda çok önemli bir mesafe kat edilmesini sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar