Erdoğan’ın ‘bir kasa domates’ cevabı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ünlü “one minute” çıkışıyla zirve yapan Türk-İsrail gerilimine ilişkin gelinen nokta üzerinden yöneltilen eleştirilerde hakkaniyet ölçüsü...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ünlü “one minute” çıkışıyla zirve yapan Türk-İsrail gerilimine ilişkin gelinen nokta üzerinden yöneltilen eleştirilerde hakkaniyet ölçüsü epey kaçtı.

Ankara’nın İsrail’le köprüleri atan politikasına eleştiriler yönelten muhalefetin ve bu görüşleri manşetleriyle destekleyen gazetelerin şimdi bu ülkeyle ilişkilerin tamir edilmesi yönünde atılan adımlar için de eleştirilerde bulunmasını anlamakta zorlanıyoruz.

“Hem bozulmasını hem de düzeltilmesini ulusal menfaatler boyutunu hiç hesaba katmadan eleştirmek nasıl bir yaklaşımdır” sorusu bir cevabı hakediyor.

“İsrail’le normalleşme” başlığına sadece katı Filistin davası penceresinden bakan aynı mahalleden isimlerin yönelttiği eleştiriler ayrı bir bahis.

“One minute”la başlayan, Mavi Marmara baskını ile tırmanan gerilimin ardından Türk-İsrail ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmak üzere.

Erdoğan’ın, iki ülkenin birbirine ihtiyacı olduğu yolundaki değerlendirmesi ve geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye’nin şartlarını karşılayacak bir anlaşma üzerinde çalışıldığının ortaya çıkmasının ardından bu sayfanın açılmasını bekliyoruz.

Mavi Marmara saldırısının ardından Türkiye çok net bir tavır ortaya koydu.

3 şartı vardı Türkiye’nin; Özür, mağdurlara tazminat ödenmesi ve Gazze’ye yönelik ambargonun kaldırılması.

İsrail’in ise özellikle Türkiye’nin Hamas’la olan ilişkilerinden rahatsızlık duyduğu biliniyor.

ABD Başkanı Obama’nın devreye girmesiyle İsrail Başbakanı Netanyahu özür dilemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar