Erdoğan’a “evet” ve uzlaşma mesajı

Cumhuriyet tarihinin en kritik oylamalarından biri dün yapıldı.Sonuçlar anket firmalarının bir bölümünün tahmin ettiği gibi bıçak sırtı.Bu satırlar yazılırken resmi olmayan sonuçlara...

Cumhuriyet tarihinin en kritik oylamalarından biri dün yapıldı.
Sonuçlar anket firmalarının bir bölümünün tahmin ettiği gibi bıçak sırtı.
Bu satırlar yazılırken resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylandığı referandumda “evet” 51.4, “hayır” ise 48.6.


Arada 1 milyon 330 binlik bir oy farkı vardı.
Dün sonuçlar belli olmaya başladıktan sonra önce CHP, sonra Ak Parti Genel Merkezi’ne gittim.
“Evet” oyları düşüp, “hayır” oyları arttıkça, “sonuç ‘hayır’a döner mi?” beklentisi giderek güçleniyordu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sonuçlara göre partiye geleceği söyleniyordu.
Ak Parti Genel Merkezi’nde de ilk sonuçların değerlendirilmesi ve genel olarak sessizlik söz konusuydu.
Başbakan Binali Yıldırım’ın “balkon konuşması” için partiye geleceği belli olduktan sonra Ak Parti’de de hareketlilik arttı.
Partililer alanı doldurmaya başladı.
Başbakan gelmeden önce, Ak Parti koridorlarında, anayasa değişiklik metninin hazırlanmasında ve referandum kampanyasında önemli katkıları bulunan isimlerle görüştüm.
Aralarında Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün de bulunduğu isimlerle sohbet olanağı buldum.
Daha yüksek bir oyla paketin kabul edilmesini bekledikleri hemen anlaşılıyordu.
Konuştuğumuz her Ak Partili, anket firmalarının araştırmalarının sonuçlarını her iki taraf açısından da abartarak yansıttıkları yolunda sitemde bulunuyordu.
Güneydoğu oyları
Kurmaylar, 3 büyük metropol kentiyle, sanayileşmiş bazı büyük kentlerde ve kıyılarda “hayır” oylarının yüksek çıkmasının, özellikle sosyo-ekonomik bir alt yapıya dayandığı, ekonomik göstergelerin dengelenmesi ve yaşam tarzı açısından bir beklentiyi yansıttığı görüşünü seslendiriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar