Erdoğan: Yaparsa Türkler yapar

St. Petersburg 15 Temmuz darbe girişiminin zamanlaması, yakın dönemde yaşanan birçok olayı da “kuşkulu” kılıyor. Ardı ardına farklı örgütlerin canlı bomba saldırıları, yaşanan...

St. Petersburg

15 Temmuz darbe girişiminin zamanlaması, yakın dönemde yaşanan birçok olayı da “kuşkulu” kılıyor.

Ardı ardına farklı örgütlerin canlı bomba saldırıları, yaşanan bölgesel krizler ve Rus uçağının düşürülmesi sonrası yaşananlar.

15 Temmuz elbette bütün bunların her birinden önemli bir tehdit ve aşamayı ifade ediyor.

Türkiye’nin, bastırılan darbe girişimi sonrasında büyük bir uzlaşı ortamı yakalaması ve yeni bir hatta geçme olanağı yakalaması 15 Temmuz’un önemini gösteriyor.

15 Temmuz öncesinden
kalan sorunlar listesinin ilk sıralarında yer alan başlıklardan biri de Rusya.

Rus uçağının düşürülmesi sonrasında askıya alınan ilişkilerin Erdoğan’ın yoğun bürokratik süreçlerin ardından gönderdiği mektubun yankı bulmasıyla rayına girmeye başladığı bir dönemde darbe girişimi gerçekleşti.

Darbeye 15 Temmuz’un hemen ertesinde “amasız” ve “fakatsız” ilk tepkiyi gösteren liderin Putin olması önemliydi.

Erdoğan’ın 15 Temmuz’dan sonra ilk yurtdışı gezisini Rusya’ya yapması da en az bu kadar önemli.

Hem darbe girişiminden sonra gerçekleşmesi hem de Rusya ile bu girişim öncesinde yaşanan sıkıntıların tamamen çözülmesine yönelik adım atılması St. Petersburg’da gerçekleşen görüşmenin önemini iki katına yükseltti.

Bu bir rekor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın morali dün Ankara’dan yola çıkarken yüksekti.

Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi konusunda gösterdiği yüksek çabanın karşılığında çıkılan yolculuğun önemi heyetteki yüzlere de yansımıştı.

Erdoğan, uçak havalanırken heyette yer alan bakanlar, işadamları ve gazetecilere “Hayırlı yolculuklar” diledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar