Dört başlık ve başkanlık

Çok yoğun bir süreci atlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu dinleniyor.Ailesiyle birlikte muhtemelen hafta başına kadar biraz yorgunluk atacak.Hükümeti kurmakla görevlendiril-mesine kadar geçecek süre içinde de dış...

Çok yoğun bir süreci atlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu dinleniyor.
Ailesiyle birlikte muhtemelen hafta başına kadar biraz yorgunluk atacak.
Hükümeti kurmakla görevlendiril-mesine kadar geçecek süre içinde de dış basını da önceleyerek daha çok mülakatlarla mesajlarını verecek.
Ankara saldırısı başta olmak üzere Türkiye’yi dünyanın gündeminde terör-şiddet ve kutuplaşma başlıklarıyla tutan gelişmeler söz konusu uzunca bir süredir.
İçeriden dışarıya yansıyan bu tablo, Batı kamuoyu nezdinde Türkiye ve Ak Parti algısında kemikleşmeye yol açıyor.
Davutoğlu’nun önümüzdeki dönemde bu algının izole edilmesi yolunda adımlar atacağını öğrendik.
Kuşkusuz bu kadar zorlu bir süreçten geçerken, Türkiye’nin yüzde 85 gibi bir katılım oranıyla gerçekleştirdiği 1 Kasım seçimi, dört partiyi parlamentoya taşıyan seçmen iradesi ve hatalarından ders almış bir iktidar vaadi, dışarıya seslenirken sağlam bir zemin oluşturuyor.
Başbakan’ın da bu zemini değerlendireceği anlaşılıyor.
Dört başlıkta sürprizler gelebilir
Davutoğlu başkanlığında sıcağı sıcağına gerçekleştirilen strateji toplantısında neyin, ne zaman yapılacağı konuşuldu.
Başbakan, 1 Kasım vaatlerinin takvimlendirilmesi üzerinde çalışma talimatı verdi. Şimdi öncelik sıralaması yapılıyor.
Yasa gerektirenler, kararname gerektirenler için yol haritası çiziliyor.
Ak Parti vaatlerinin arkasında. Özellikle çalışanlara, emeklilere ve gençlere dönük ekonomik vaatler firesiz gerçekleştirilecek.
Bunlar seçim beyannamesindeki somut başlıklar.
1 Kasım sonrasındaki Ak Parti iktidarı ve siyaseten topluma vereceği mesajlar açısından bu başlıklardan çok daha önemli olanlar var.
Beyannamede lafzi olarak yer alan, ancak içinin doldurulması gereken dört ana konu demokratikleşme, şeffaflık, etkin yönetim ve kamuoyunun Ak Parti ve siyaset tarzına ilişkin algısı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar