Devlet Öcalan’ı öne sürecek mi?

1 Kasım seçimlerinin sonuçları zincirleme olarak birçok gelişmeyi tetikleyecek. Siyaset sahnesindeki kimi dinamikleri harekete geçirecek, bazı aktörlerin siyasi geleceğini belirleyecek.Bütün bunlardan daha önemlisi...

1 Kasım seçimlerinin sonuçları zincirleme olarak birçok gelişmeyi tetikleyecek. Siyaset sahnesindeki kimi dinamikleri harekete geçirecek, bazı aktörlerin siyasi geleceğini belirleyecek.
Bütün bunlardan daha önemlisi, çözüm sürecinin geleceğini çizecek.
Sürecin “buzdolabına kaldırıldığı” ifadesiyle ikinci bir açıklamaya gerek kalmayacak kadar net bir özet yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki kanaat önderleri ile buluşması uzun zamandır gündemde olmayan bir hareket tarzının canlandırılması açısından kıymetli.

Seçim sonrasının tablosu
Bu buluşmaya, seçimlere 10 gün kala gerçekleşmesinin altında başka saikler arama tuzağına düşmeden odaklanmak gerekiyor.
Cumhurbaşkanı’nın devamını getireceği bilinen bu yaklaşımının, Ankara’nın siyasi çözümü yeniden canlandırması ve hiçbir komplekse kapılmadan işin içine bütün bileşenleri katmasının önünü yeniden açıp açmayacağını göreceğiz.
Kesin olan, terörle mücadelede alabildiğine yüklenen bir hareket tarzı ile çözüm süreci mantığının yan yana gelemeyeceği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar