Davutoğlu’nun üçlüsü

Balkon konuşmasında “Herkesi kucaklayacağız. Herkesin hukuku güvence altındadır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek. 78 milyonun başbakanıyım” diyen Başbakan, kibirli olmayacaklarını, daha şefkatli, daha...

Balkon konuşmasında “Herkesi kucaklayacağız. Herkesin hukuku güvence altındadır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek. 78 milyonun başbakanıyım” diyen Başbakan, kibirli olmayacaklarını, daha şefkatli, daha güçlü olacaklarını vurguladı

Seçim sonuçlarının Ak Parti’nin zaferini ilan ettiği saatlerde iktidar partisinin Genel Merkezi’ndeydik.
Başbakan Ahmet Davutoğlu henüz Konya’daydı. Mevlana Meydanı’nda halka seslenmek üzere Konya Meram’daki evinden yeni çıkıyordu.
Davutoğlu’nu bekleyen Genel Merkez çalışanları dahil herkeste yeniden yüzde 50’ye dayanan oy oranının yarattığı şaşkınlıkla karışık bir sevinç hakimdi.
Odası dolup taşanların başında Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik geliyordu.
Çelik bir süre bizi de odasında misafir etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kameralar karşısındaki açıklaması ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yazılı değerlendirmelerini birlikte dinledik.
MHP liderinin Ak Parti’ye oy veren seçmenin tercihine dönük ifadelerine gösterilen tepkiye de yerinde tanık olduk.
Erdoğan karşıtlığı üzerinden okuma
Partinin, kampanya sürecinde sadece Ankara’da değil sahada da aktif olan isimlerinin sıcağı sıcağına yaptıkları kısa ancak demir leblebi tadındaki değerlendirmeler çok çarpıcıydı.
“Alacakaranlık kuşağından geçtik, yeniden ışıklar yandı” ya da “Vatandaş yeniden fırsat verdiğini de, 7 Haziran’da olduğu gibi affetmediğini de çok net gösteriyor” ifadeleri gibi.
Türkiye’deki elitist çevreler ile ABD ve Avrupa kaynaklı 1 Kasım okumalarına atfen yapılan, “Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir Türkiye okumasının ne kadar yanlış veriler ortaya koyduğuna” dönük değerlendirmeyi de dikkatle not ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar