Davutoğlu’ndan dört aşamalı kampanya

İktidar ve ana muhalefet partilerinin seçim kampanyalarının startı bugün veriliyor.Seçim bildirgeleri ve aday tanıtım toplantılarının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal...

İktidar ve ana muhalefet partilerinin seçim kampanyalarının startı bugün veriliyor.
Seçim bildirgeleri ve aday tanıtım toplantılarının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yollara düşüyorlar.

Davutoğlu’nun mitinglerini başlatacağı iller Erzurum ve Sivas.
CHP lideri ise, bugün Erzurum ve Sivas’tan epey uzakta olacak. 7 Haziran’da sandıktan çıkacak sonucu etkileme gücüne sahip olan gurbetçilerle buluşacak. İlk durak, Almanya-Düsseldorf.
41 kentte de olsa ön seçim yaparak parti içi demokrasi hanesine uzun süredir ilk kez, “artı 1” yazdıran CHP’de, ezber bozan seçim bildirgesinin verdiği havayla bir özgüven patlaması yaşanıyor.
“O olmasın da kim olursa olsun” stratejisinden sıyrılışın, sosyal demokrasiyi önceleyen vaatler silsilesinin ve bunun Ak Parti’de yarattığı huzursuzluğun rüzgârı, 7 Haziran’a kadar aynı sertlikte estirilebilecek mi hep birlikte göreceğiz.
Dört aşamalı kampanya
İktidar cephesinde de çok boyutlu bir kampanya başlatılıyor.
Genel Başkan Davutoğlu, Erzurum’la başlayıp memleketi Konya’da bitireceği seçim mitingleri kapsamında 70 kente gidecek.
Başbakan’ın yakın ekibinden aldığımız bilgilere göre, seçim kampanyası dört aşamalı yürütülecek. Seçmene dört ana başlıkta mesajlar verilecek. Davutoğlu da konuşmalarını bu başlıklar üzerine oturtacak. Bu aşamalar şöyle sıralanıyor:
- Ak Parti iktidarının Davutoğlu’nun Başbakanlığı devralmasından önceki icraatlarının anlatılması.
- Davutoğlu dönemi ve bu dönemde icraatlar, açıklanan paketler.
- Seçim bildirgesindeki vaatler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar