Davutoğlu: ‘Yoldaşımızı yarı yolda bırakmayız’

Yeni anayasa ile yola çıkan yeni parlamentoda önümüzdeki ayların en kritik mesaisini TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla, bugün oluşma süreci başlayacak olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu...

Yeni anayasa ile yola çıkan yeni parlamentoda önümüzdeki ayların en kritik mesaisini TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla, bugün oluşma süreci başlayacak olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu yapacak.
Bir önceki mesainin sonucu hafızalarda taze.
Ekim 2011’de kurulan ve 25 ay çalışan ilk uzlaşma komisyonu, 172 maddelik bir taslak çatısı oluşturmuş, ancak tam mutabakatla yazabildiği madde sayısı 60’da kalmıştı.

Ak Parti formüllere kafa yoruyor
Türkiye siyaseti, yeni anayasa konusunda ikinci bir sınava giriyor.
Dün Meclis kulislerindeydik.
Komisyonun oluşum ve karar alma yöntemine ilişkin teknik boyutu da içeren tartışmalar yapılıyordu.
Ak Parti’nin, komisyonun çalışma süresi konusundaki, “6 ayla sınırlama” ısrarı sürüyor.
Komisyonun yeni anayasanın maddeleri konusunda oybirliği ile karar vermesi, iktidar partisi açısından kritik önemde.
Anayasanın ruhunda uzlaşmak, 12 Eylül hukukunu mevzuattan temizlemek tamam ama Ak Parti, muhalefetin bazı maddelerde işbirliği yapma olasılığını da hesaba katıyor.
Oybirliği şartının doğurduğu uzlaşılan madde sayısını azaltma riski ile muhalefetin blok hareket etme girişimini önleme avantajı arasında gidip gelen Ak Parti yeni formüller üzerine kafa yoruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar