Davutoğlu: Tiyatro Oynamaya Gelmedik

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Tekrar masaya oturmak durumunda kalabiliriz. O zaman da aynı şeyleri konuşacağız. Ülke de millet de zaman kaybedecek. Biz bunu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Tekrar masaya oturmak durumunda kalabiliriz. O zaman da aynı şeyleri konuşacağız. Ülke de millet de zaman kaybedecek. Biz bunu istemiyoruz” mesajı verdi



Koalisyon görüşmelerinde dün ikinci ziyaret gerçekleşti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.
Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin, CHP ile yapılan görüşmeye göre koalisyon şartlarını daha çok zorlayan ve alt başlıkların daha çok masada olduğu bir görüşme formatında geçtiği anlaşılıyor.
Görüşme önemliydi çünkü Ak Parti tabanında ve üst yönetiminin hatırı sayılır bir bölümünde MHP ile ortaklık hala ilk sıradaki tercih.
Keza, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da eğer bir koalisyon olacaksa Ak Parti - MHP koalisyonundan yana bir eğilim taşıdığı biliniyor.
Dün Ankara kulislerinde bu kritik görüşmenin perde arkasını aralamaya çalıştım.
Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki Davutoğlu’nun görüşmede sergilediği tutum, Ak Parti - MHP koalisyonunun sonuna kadar zorlanması gerektiği inancında olduğunu ortaya koyuyor.
Davutoğlu, Bahçeli’nin başta çözüm süreci olmak üzere kimi konulardaki değerlendirmelerine yanıt verirken, “olmazı” değil, “olabiliri” göstermeye gayret ediyor.
Meclis kulisindeki sohbetlerde görüşmenin genel havası aktarılırken, “Çözüm süreci engeli olmasa MHP ile protokol yazımına geçilebilir” sözünü duyduk.
Dün görüşmenin ardından CHP ile koalisyon seçeneğinin bir adım öne çıktığı yolundaki yorumlar yoğunlukta olmakta birlikte Bahçeli’nin 7 Haziran akşamından bu yana sergilediği tavrı bilen Davutoğlu’nun, 45 günlük süreçte hala MHP’yi zorlama eğilimini taşıdığını söyleyelim.
Görüşmenin detaylarına gelince...
‘Sayın Cumhurbaşkanımız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal sınırlarına çekilmesi konusunu, “Saray’dan çık 1071’e gel” diye ifade eden Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı meselesine ilişkin bu yaklaşımını görüşmede dile getirmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar