Davutoğlu: Karşımızda çaresizler koalisyonu var

Seçim kampanyası çerçevesinde Artvin ve Rize’de vatandaşlarla buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuğuyduk.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanlığı döneminde...

Seçim kampanyası çerçevesinde Artvin ve Rize’de vatandaşlarla buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuğuyduk.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanlığı döneminde genellikle miting programlarının son duraklarından biri olan Rize’ye kampanyanın başında gitti Davutoğlu.

Artvin ve Rize meydanlarındaki iki pankart, her şeyin özeti gibiydi:

“Uzun adamı (Erdoğan) sevdi Türkiye. Yeni anayasa lazım ülkeye. Artvin’den 2 milletvekili Bilge Adam’a (Davutoğlu) hediye.”
Ve, “Sen bize reisin emanetisin.”
Artvin ve Rize performansı, Davutoğlu’nun miting konuşmalarındaki tarzının revize edildiğini gösteriyor. Hocalıktan genel başkanlığa dönüşümün zorunlu kıldığı bir revizyon.
Davutoğlu ile Rize dönüşü sohbetimizin önemli başlıklarından biri, genel seçimin en kritik konusu olan HDP’nin durumu ve çözüm süreciydi.
Bu başlık, 7 Haziran sonrası için tanımlanan, “ikinci atılım döneminin” de en ciddi unsurlarından.
“Karşılıklı masa yok”
Davutoğlu, sohbetimiz sırasında, “Demokrasimizin reaktif olmaması lazım. Reaktif değil proaktif bir tavırla demokrasi ve özgürlükler üzerinden, insan onuru üzerinden yeniden inşa etmek; ikinci atılım denilen durum bu. EMASYA’yı, olağanüstü hali, DGM’leri biz kaldırdık. Ayakları üstünde yeni anayasayla, yeni bir siyasal yapıyla devleti tekrar inşa etmeliyiz” derken bu hedefin kalbinde de Kürt meselesi yatıyordu.
Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuveyt’ten dönerken yaptığı, “Çözüm sürecinde taraf yoktur, devlet vardır. Terör örgütü veya onun temsili mesafesindekiler masaya oturamaz. Bu, devletin çöktüğü anlamına gelir” değerlendirmesini sordum.
Başbakan, kısa ve net bir yanıt verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar