Darbe lafları ve askerin tepkisi

Türkiye, tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçiyor.Çok yönlü terör saldırıları altında. Güney sınırının ötesindeki küresel paylaşımlara karşı mücadele etmeye...

Türkiye, tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçiyor.
Çok yönlü terör saldırıları altında. Güney sınırının ötesindeki küresel paylaşımlara karşı mücadele etmeye çalışırken, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a düzenlenen suikast, Türkiye’ye bakışı başka bir faza geçirmiş durumda.


Böyle bir ortamda her kafadan bir ses çıkması ne kadar yararlı?
Örneğin, eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcısı, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok’un iddiaları.

Darbe iddiaları

Üçok, Sputnik’e; “...Eğer ki 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı ele geçirilmiş olsaydı, ben Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin bu darbe girişiminin emir komuta zinciri içinde yapıldığını açıklayıp yönetime el koyacağına inanıyorum... Mürted’e gidildiğinde, orada Genelkurmay Başkanı’nın açıklama yapması için televizyon kameraları, Genelkurmay Başkanlığı’nın amblemi olan bayrak vs. her şey hazırdı. Sayın Cumhurbaşkanı o süreçte ele geçirilmiş olsaydı, inanıyorum ki oraya kurulan şeyler uygulamaya konulacak ve bu açıklama yapılacaktı...” dedi.
Sonra da Twitter hesabından, “Darbe sonrası kaos süreci başlatılmıştır. Güneydoğu, Irak, Suriye’den şehitler. Şehirlerdeki kanlı eylemler. Ekonomik baskılar. Suikastlar... Kaos süreci ülkede iç çatışmayla beraber kanlı bir kalkışma ortamı yaratacak ve TSK emir komuta zinciri içerisinde yönetime el koyacaktır...” diye yazdı.
Epey tartışılan bu iddiaların öncelikle Genelkurmay Başkanlığı’nda rahatsızlık yarattığına kuşku yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar