Çözüm süreci ve MHP

MHP, geç kal-makla eleştirildiği seçim beyannamesini dün açıkladı.Beyanname gösterdi ki açıklamanın Mayıs ayına bırakılması hazırlıkların yetişmemesinden...

MHP, geç kal-makla eleştirildiği seçim beyannamesini dün açıkladı.
Beyanname gösterdi ki açıklamanın Mayıs ayına bırakılması hazırlıkların yetişmemesinden kaynaklanmıyor.

MHP’nin tercihinin, bütün partilerin beyannamelerinin beklenip, tartışmaların değerlendirilip buna göre strateji belirlenmesinden kaynaklandığı anlaşılıyor.

Hükümet ile CHP arasında yaşanan “kaynak” tartışmaları, MHP’nin beyannamesinde kaynağa ayrı bir bölüm açılmasına yol açmış.
Tıpkı CHP gibi ekonomiyi siyasi tartışmaların önüne koyan MHP, beyannamesinde ekonomik vaatleri sıralamakla kalmıyor, maliyet hesaplarını ve kaynağı da işaret ediyor.
Beyannamenin ekonomik boyutu, MHP tarafından da iktidara giden yolun anahtarı olarak görülmüş.
Siyasi mesajlar ise beyannamede, “iktidar olduğumuzda” diye başlayan cümlelerle aktarılıyor.
MHP, bu bölümde Ak Parti gibi 2015-2019 dönemi ile 2019-2023 dönemini, iki farklı başlıkta açıklıyor.
Ancak hükümetin ve Cumhurbaşkanlığı’nın “Başkanlık sistemine geçiş” olarak açıkladığı ilk dönem, MHP’nin beyannamesinde “Onarım, bütünleşme ve atılım dönemi” olarak başlıklandırılmış.
İkinci dönem ise Ak Parti’yle benzer bir hedefi kapsıyor:
“Bölgesel güç, küresel aktör Türkiye.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar