CHP bu kez iktidar olmak istiyor

CHP seçim bildir-gesini dün açıkladı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bildirgenin vurucu noktalarını duyurduğu konuşmasını dinledik.Seçim beyannameleri genel olarak sıcak siyasi polemikten...

CHP seçim bildir-gesini dün açıkladı.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bildirgenin vurucu noktalarını duyurduğu konuşmasını dinledik.
Seçim beyannameleri genel olarak sıcak siyasi polemikten uzak bir vaatler silsilesi formunda oluşturulur.

Bildirgelerin bu geleneksel tarzı ile seçim yolunda sokakta sürdürülen kampanya taban tabana zıttır.
Anamuhalefet partisinin seçim bildirgesini ve Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını bu perspektiften analiz ettiğimizde sıralayabileceğimiz birçok başlık var.
Her şeyden önce AK Parti’nin “Yeni Türkiye” sloganı ve vizyonu, CHP’de “Yaşanacak bir Türkiye” karşılığını bulmuş. Seçim bildirgesinin başlığı da olan bu slogan, CHP Genel Başkanı’nın konuşmasının özeti olan bir “tamirat” dönemi vaadi içeriyor.
Bildirge de Kılıçdaroğlu’nun konuşması da karşıtlık ve negatifler üzerinden politika tarzının uzağında. CHP’nin “Milletçe alkışlıyoruz” başlıklı kampanya filmindeki yaklaşımın dün, bildirgenin açıklandığı salonun genel havasına hâkim olmadığını söyleyebiliriz.
Kılıçdaroğlu’nun bildirgeyi özetlerken yaptığı konuşmada AK Parti, Tayyip Erdoğan ya da Ahmet Davutoğlu isimlerinin hiç geçmediğini de not edelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar