Bu mucadeleden milim sapmayız!

›› Kahramanmaraş’ta konteyner kent açılışı yapan Başbakan Yıldırım beraberindeki gazetecilere yaptığı özel açıklamalarda terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusunda...

›› Kahramanmaraş’ta konteyner kent açılışı yapan Başbakan Yıldırım beraberindeki gazetecilere yaptığı özel açıklamalarda terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusunda bulundu...
›› Yıldırım, “Hem içeride hem dışarıda terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele azminden döndüreceklerini zannediyorlar ama bu asla söz konusu değil” dedi...

Kahramanmaraş

Dün konteyner kent açılışı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın temaslarını izlemek üzere Kahramanmaraş’taydık. Konteyner kentte, Suriyeli yüzlerce çocuk ellerinde Türk bayrakları ile Başbakan Yıldırım’ı beklerken, Kayseri’den acı haber geldi. Beşiktaş saldırısının yaralarını yeni sarmaya başlayan Türkiye’de gündem bir anda yeniden Halep’teki gelişmelerden, terör saldırısına ve terörle mücadeleye kaydı.
Başbakan Yıldırım’la Kahramanmaraş Valiliği’nde Kayseri’deki gelişmelerle ilgili brifing aldıktan sonra görüşme imkanı bulduk. Hem Başbakan, hem eşlik eden bakanlar hem de danışmanları çok üzgündü. Buna karşılık, Başbakan Yıldırım “Bu mücadeleden bir milim bile sapmayacağız” sözleriyle, terörle mücadele azminden dönüşün asla söz konusu olmadığını vurguladı.
Yıldırım’ın açıklamalarını şöyle aktarabilirim:
ÇARŞI İZNİ: Kayseri Zincidere Tugayı’nda vatani hizmet görevini yapan askerlerimiz halk otobüsü ile çarşı iznine çıkıyorlar her hafta. Tugaydan hareket ediyorlar, yol güzergâhında sahte plakalı bir araç canlı bomba patlatıyor. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Yaralıların 12’si yoğun bakımda, onlar içerisinde bazılarının durumu biraz daha ciddi.
‘FEDAİ EYLEMLERİ YAPIN’ TALİMATI: “Savunma değil taarruz” stratejimizden terör örgütünün canının ciddi anlamda acıdığını biliyoruz. Özellikle kırsal kesimdeki yuvaları, tahkimatları çok ciddi anlamda zarar gördü. Kırsalda eylem kabiliyetleri hemen hemen yok olacak düzeye geldi. Bundan sonra örgütün dışarıdaki yöneticileri, ‘Kuzey Irak’ta, Suriye’de bundan böyle bizden talimat beklemeden herkes serbest, fedai türü eylemleri kendi imkan ve kabiliyetinizle nerede yapabiliyorsanız, yapın’ diye genel bir talimat verdi. Bu intihar eylemleri, canlı bomba eylemleri bu talimatın neticesinde gerçekleşiyor.
TEREDDÜDÜMÜZ YOK: Sadece PKK bölücü terörüne karşı değil, FETÖ örgütüne, DAEŞ’e karşı da hem içeride hem dışarıda amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadele azminden belki bizi döndüreceklerini zannediyorlar ama bu asla söz konusu değil. Çünkü biz biliyoruz ki 79 milyon vatandaşımız bu mücadelede bizim arkamızda. Tereddüdümüz yok. Sırtını terör örgütlerine dayayan, sırtını dağa dayayanlar düşünsün. Bizim düşünecek hiçbir şeyimiz yok. Bizim için bayrak, istiklal, vatan önemlidir. Milletin bekası, geleceği önemlidir. Onun dışında bizim açımızdan hiçbir şeyin önemi yok. Kim kiminle iş tutuyorsa, ister içeride ister dışarıda hiç farketmez. Şu an itibariyle bunun kim olduğunun da önemi yoktur. Ne yapmak istedikleri bellidir. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak, Türkiye’de iç karışıklık çıkarmak, akılları sıra milleti birbirine düşürmek ve kirli amaçlarını içerideki işbirlikçileri ile gerçekleştirmek.
TÜRKİYE BU TEZGÂHLARA GELMEZ: Irak, Suriye, Libya, Yemen, Mısır’a bakarsak ne yapmak istediklerini tahmin etmek zor olmaz ama yanlış hesap, yanlış ülke. Türkiye, bu millet bu tezgahlara gelmez. Allah’a şükür bugün her imkanımız var. 15 Temmuz gibi daha tazeliğini koruyan bir ikinci kurtuluş mücadelesini verdi bu memleket. Dolayısı ile bu fedai eylemleri, bu canlı bomba eylemleri tabi ki canımızı yakıyor, üzülüyoruz ama acımızı bağrımıza basacağız; bu mücadeleden bir milim bile sapmayacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar