Bozdağ: Ak Parti eleştirileri dikkate alır

Ankara’da geçtiğimiz perşembe gecesinden bu yana bütün gözler TBMM Genel Kurulu’nda salı günü nelerin yaşanabileceğine çevriliydi.Ak Parti’nin, CMK düzenlemeleri görüşüldükten sonra...

Ankara’da geçtiğimiz perşembe gecesinden bu yana bütün gözler TBMM Genel Kurulu’nda salı günü nelerin yaşanabileceğine çevriliydi.
Ak Parti’nin, CMK düzenlemeleri görüşüldükten sonra, geç saatlerde Meclis gündemine getirdiği, cinsel istismar suçu işleyip de mağdurla evlenenlerin cezasının ertelenmesini öngören önerge, kabul edildiği saatten bu yana Türkiye gündeminin ilk sırasına oturdu.


Kadın örgütlerinin, muhalefetin büyük tepki gösterdiği önergeyi savunan hükümet, düzenlemenin sadece küçük yaşta anne-baba zoruyla ya da kendi istekleriyle evlenen aileler için çıkartıldığını savundu.
Hükümete göre, TCK’nın mevcut hali, çocukları olan erkeklerin cezaevine girmesine, kadının çocukla başbaşa kalmasına yol açıyor, büyük mağduriyetler yaratıyordu.
Muhalefet ve kadın örgütlerine göre ise 16 Kasım’dan önceki istismar suçlarının kapsama alınması bütün istismar suçlularını kurtaracak bir düzenlemeye yol açmıştı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın cuma akşamı, “Muhalefetle görüşün” talimatı vermesi, bir çözüm yaratılacağı umutlarının doğmasını sağlamıştı.
Ancak hafta başında hükümet kanadından, “Muhalefetin önerisi varsa getirsin, yoksa bu haliyle yasalaşacak” açıklamalarının yapılması havayı bir anda tersine çevirdi.
Bu önergeyi de içeren CMK değişikliklerinin tümünün dün oylanacak olması, bu açıklamalardan sonra tansiyonu iyice yükseltti.
CHP, MHP ve dün itibarıyla Meclis çalışmalarına dönme kararı alan HDP sert muhalefete hazırlanırken, Türkiye’nin dört yanından kadınlar Meclis’te buluşmak üzere sözleşti.

Erdoğan’ın rolü

Bütün bu havayı önceki akşam yaşanan gelişmeler değiştirdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan önergeyle ilgili detaylı bilgi istedi.
Cumhurbaşkanı’nın genellikle son dakikada bu yolu izlememesi, gündeme getirilen düzenlemelerle ilgili daha önceden Beştepe’de çalışmalar yaptırıyor oluşu, hükümet kanadında “Gelişme olabilir” düşüncesi yarattı.
Bozdağ’ın kapsamlı bilgi verdiği Erdoğan, alışılmadık bir adım atarak düzenlemeyle ilgili tutumunu ortaya koydu.
Erdoğan, gece yarısından sonra Anadolu Ajansı’na açıklama yaparak, “Görevi sorunlara çözüm üretmek olan siyaset kurumunun, bu önemli toplumsal sıkıntının çözümüne yönelik arayış içinde olmasından daha tabii bir durum yoktur. Ancak, söz konusu kanun tasarısının görüşmeleri esnasında başlayan tartışmanın, kamuoyunda çok farklı tepkilere,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar