Baykal: Sürpriz yok

Olası koalis-yon seçeneklerinin bir provası niteliğine dönüşüp dönüşmeyeceği merakla beklenen Meclis Başkanlığı seçimi için adaylığını koyan dört isim dün netleşti.AK...

Olası koalis-yon seçeneklerinin bir provası niteliğine dönüşüp dönüşmeyeceği merakla beklenen Meclis Başkanlığı seçimi için adaylığını koyan dört isim dün netleşti.
AK Parti tercihini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan yana kullandı.
HDP’nin adayı, Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP’nin adayı Deniz Baykal ve MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan sonra AK Parti’nin adayı da belli oldu.
Yılmaz, hem hukukçu hem de mühendis kimliğine sahip.
Milli Savunma Bakanlığı görevi nedeniyle devletin hassas konularına aşina, kurumlar arası ahengin önemini iyi bilenlerden.
Protokoler temaslar konusunda da oldukça deneyimli bir isim.
Milli Güvenlik Kurulu’nun üyesi olarak denklemin bütün taraflarıyla yakın ilişkisi pekişmiş bir şahsiyet.
Kısacası Yılmaz, AK Parti’nin Meclis Başkanlığı seçiminde kendi adayını seçtirme konusundaki kararlılığını kanıtlayan bir tercih.
‘Hayatlarını allak bullak ettim’
Seçimlerin üzerinden 20 gün gibi uzun bir süre geçmesine karşın koalisyon temaslarının henüz başlamamış olması nedeniyle kamuoyunda bir sabırsızlık hali var.
Hükümet kurma konusunda Cumhurbaşkanı tarafından bir görevlendirme yapılmadan resmen harekete geçilememesi de işi uzatıyor.
Bu süreçlerde Meclis Başkanlığı seçimi yeni Parlamento’nun neler yapabileceğini göstermesi açısından sağlam bir turnusol kağıdı işlevi görüyor.
Bu kez de öyle olacağı kesin.
“Geride bıraktığımız sürenin en görünür ismi kim” sorusunun yanıtı ise belli: Deniz Baykal.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimin dumanı tüterken davet ederek uzun bir görüşme gerçekleştirdiği Baykal, kritik bir temasta bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar