Başbakan’ı dinlemem lazım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye iyi niyetle yaptığı bir teklife, bu denli sert bir üslupla yanıt aldığı için üzgündü. Kılıçdaroğlu, ‘AKP ile MHP koalisyon...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye iyi niyetle yaptığı bir teklife, bu denli sert bir üslupla yanıt aldığı için üzgündü. Kılıçdaroğlu, ‘AKP ile MHP koalisyon kurabilirler. Bu durumda bize muhalefet görevi kalır. İlla iktidar olalım diye özel bir arayış içinde de değilim’ dedi

Hükümet kurma çalışmalarında kritik sürece giriyoruz. Yarın Meclis’teki yemin töreninin ardından süreç fiilen başlayacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleşmeden görevlendirme yapmayacağını açıklaması takvimi uzatacak olsa da yemin töreniyle birlikte koalisyon arayışları daha görünür olacak.
İbrenin AK Parti-MHP koalisyonundan yana döndüğü anlaşılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı “Başbakanlık” teklifine beklemediği sertlikte yanıt aldı.
Dün Kılıçdaroğlu ile telefonda sohbet olanağı buldum.

‘Özel kırgınlığım olmaz’

CHP lideri, iyi niyetle yaptığı bir teklife, bu denli sert bir üslupla yanıt aldığı için üzgündü. İktidar takıntısı ile hareket ettiği yönündeki eleştirilere, “Vatandaşın oyunun hakkını verelim diye uğraşıyoruz” yanıtını verdi.
CHP lideri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İslamköy’deki cenaze töreninde neredeyse yan yana olmalarına karşın tokalaşmamaları konusuna ise, “Yoğunluk nedeniyle öyle oldu. Yoksa benim kendisine herhangi bir özel kırgınlığım söz konusu olmaz” diye açıklık getirdi.
Kapıları kapanmış saymadığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar