Başbakan’dan CHP liderine: Hızlı hareket etmek zorundayız

Milletvekilleri ve gazeteciler dün Meclis’te savaş uçaklarından atılan bombaların oluşturduğu yıkıntılar arasından ilerleyerek, indirilen camları büyük boy mavi poşetlerle kapatılmış...

Milletvekilleri ve gazeteciler dün Meclis’te savaş uçaklarından atılan bombaların oluşturduğu yıkıntılar arasından ilerleyerek, indirilen camları büyük boy mavi poşetlerle kapatılmış kapılardan geçerek, “darbe girişimi sonrası Meclis” selfileri çekerek mesai yaptılar.

Sabah, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti grup toplantısında hem akıl hem de duygu dünyasını çok iyi yansıtan, dakikalarca ayakta alkışlanan, son dönemdeki en güçlü konuşmalarından birini yaptı.

Başbakan’ın konuşmasından üç bölümün altını özellikle çizmek gerekiyor.

Alkışlanan konuşma

Birincisi, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantılarına ilişkin cümleleri. “Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde bir bile risk alma imkânımız yok. Bütün alanları yüzde yüz emniyete almamız gerekiyor” sözleri. Bu kararlılığı kuvveden fiile geçirecek tarihi adımlar bugün belli olacak.

Yıldırım’ın, “Provokasyon riskine karşı bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Gün ayrışma değil, birleşme günüdür” ifadelerini de not ettik.

Üçüncü olarak Başbakan, bombalar altında Meclis’i çalıştıran bütün milletvekillerine teşekkür ederken, CHP ve MHP milletvekillerini kutladı. Darbeye karşı bildiriye imza atan HDP’ye de teşekkür etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar