Başbakan elini çabuk tutacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki akşam yaptığı son çağrı ile bir anlamda eteklerindeki bütün taşları döktü.Türkiye’yi yeni seçime Cumhurbaşkanı’nın değil üç...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki akşam yaptığı son çağrı ile bir anlamda eteklerindeki bütün taşları döktü.
Türkiye’yi yeni seçime Cumhurbaşkanı’nın değil üç partinin götürmesi teklifinin gerçekçi bir karşılığı olmadığını bilmesine karşın CHP ve MHP’ye “erken seçim kararını birlikte alalım” dedi.
Başbakan’ın son açıklamalarının, Ak Parti ile HDP’nin bir seçim hükümeti de olsa aynı kabinede buluşacak olmasından kaynaklanan sıkıntıyı dışa vurduğuna kuşku yok.
Eğer HDP’nin de üyesinin yer alacağı bir seçim hükümeti kurulacaksa, terörün sokak sokak kol gezdiği bir ortamda bu ortaklığın seçim kampanyalarında özellikte MHP tarafından nasıl da kullanılacağı ortada.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim hükümeti kurulacağı ve tekrar seçimin 1 Kasım’da yapılacağını duyurmasının ardından yol haritası da netleşti.
HDP’liler için hassas terazi
Önünmüzdeki hafta başından itibaren HDP’li mi yoksa HDP’siz mi seçim hükümeti kurulacağı netleşecek.
Önce Cumhurbaşkanı Başbakan’ı seçim hükümetini kurmakla görevlendirecek, ardından Davutoğlu, bağımsız atanması zorunlu olan Adalet, İçişleri ve Ulaştırma dışındaki bakanlıklar ile Meclis Başkanlığı’nın saptadığı sayıları gözeterek üç partiden isimlere tekliflerini yapacak.
CHP ve MHP’nin yanıtı zaten “hayır” yönünde.
Davutoğlu’nun HDP’den hangi 3 isme teklif götüreceği kritik öneme sahip.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar