'B planı' hmen devreye girer

Erdoğan’ın ‘seçilmiş cumhurbaşkanı’ olduğunu vurgulayan Yıldırım: “Cumhurbaşkanımızın Türkiye siyasetindeki yeri sembolik cumhurbaşkanlığı olan ülkeler gibi değil....

Erdoğan’ın ‘seçilmiş cumhurbaşkanı’ olduğunu vurgulayan Yıldırım: “Cumhurbaşkanımızın Türkiye siyasetindeki yeri sembolik cumhurbaşkanlığı olan ülkeler gibi değil. Güçlü cumhurbaşkanlığı. Yapmamız gereken fiili duruma uygun anayasa değişikliğini yapmak. Ülke zaman kaybetmemeli...”

Yeni anayasanın Meclis’ten geçmemesi durumunda ‘B planları’nın olduğunu belirten Yıldırım, “Bugünkü yaşanan çelişkileri ortadan kaldıran bir metinle gelebiliriz. Bu da yine anayasa değişikliği teklifi. Partili cumhurbaşkanı olabilir” diye konuştu...

Yıldırım, “Genel başkanlık için isminiz geçmişti. Bu konuda iddianız var mı?’ sorusuna ise “İddiasız siyaset olmaz” cevabını verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la gündemdeki sıcak siyasi tartışmalara ilişkin sohbet ettik.

Bizi evinde, kahvaltıda ağırlayan Yıldırım’ın siyasetteki güncel konulara ilişkin değerlendirmelerini dinlerken, adı etrafında tartışılan iddiaları sorduk.

Bakan Yıldırım, önemli mesajlar verdiği sohbetimizde, özetle şunları söyledi:

KAFAMDA KUŞKULAR VAR: (Oğlunun Singapur’daki görüntüleri) Bunun bana karşı bir operasyon olduğunu düşünmek için elimizde somut birtakım bilgiler olması lazım. Aksi takdirde benim siyaset anlayışımda, somut, elle tutulur bir bilgi-belge olmadıktan sonra onun peşine düşmem. O yüzden bunun çok masum bir iş olmadığını düşünmekle beraber herhangi bir adrese de işaret etmiyorum. Kafamda birtakım kuşkular var. Ama bu eninde sonunda ortaya çıkar. Siyasetçinin ismi her zaman ilgi çeker ama siyasetteki yöntemi veya gazeteciliğin bu olmadığını düşünüyorum. Belden aşağı siyaset artık çok modası geçmiş bir siyasettir. Bunu tekrar ihya etmek isteyenler büyük yanlış içerisine düşerler. Siyaseti aile üzerinden, çocuklar üzerinden yapmaya kalktığınız zaman bunun bedeli herkes için ağır olur. Bunun ülkeye de siyasete de katkısı yok. Kavga edilecekse, kavganın da bir ahlakı var. O ahlaka riayet etmek lazım. Özellikle internet ve sosyal medyanın hayatımıza girdiği bu günlerde algı oluşturma çok moda oldu. Herhangi birini yargısız infaza tabi tutup, itibarını zedeleyebilirsiniz. Bize düşen insanların kişilik haklarını korumak, özel hayatlarına saldırı olmasına izin vermemek, tüm bunları yaparken düşüncelerini ifade edebilmesine de sonuna kadar özen göstermek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar