Ayşenur İslam’dan not ettiklerim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam dün Milliyet’in konuğuydu.7 Haziran seçimlerinde Sakarya’da liste başında yer alan İslam’ın, Ak Parti’ye oy isterken kullanabileceği argümanlar diğer kabine...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam dün Milliyet’in konuğuydu.
7 Haziran seçimlerinde Sakarya’da liste başında yer alan İslam’ın, Ak Parti’ye oy isterken kullanabileceği argümanlar diğer kabine üyelerine nazaran daha özellikli.
Üstelik, bu seçimde yarışan vaatlere bakıldığında, “sosyal politikalar” hanesine girenler epey baskın olduğuna göre İslam açısından muhalefeti süregelen icraatlarla eleştirebilme avantajı da var. Çünkü yapılanları en iyi bilenlerin başında geliyor.
Bu nedenledir ki dünkü sohbetimizde özgüvenini yansıtan şu ifadeleri kullandı:
“’Günaydın, doğru yola hoş geldiniz’ diyorum bütün partilere. CHP’nin açıkladığı sosyal politika vaatlerinin tümünü, diğerlerinin de pek çoğunu biz zaten 13 yıldır yapıyoruz. Bizi vatandaşa rüşvet vermekle, oy avcılığı yapmakla suçluyorlardı. Fakat her ne hikmetse, 180 derece dönüş yaptılar ve bunun çok önemli bir sosyal politika olduğunu keşfettiler. 2 ay kadar önce TBMM’ye bir kanun gönderdik. Kadınların iş ve ev hayatını düzenleyebilmek için yarı zamanlı çalışma imkânı sağlamak istedik. CHP, MHP ve HDP bu kanunun çıkmasına mani oldular. Şimdi bunu bir vaat olarak kendi programlarına koyuyorlar. Biz nasıl olsa iktidar olacağız, bu kanunu tekrar getireceğiz. Tekrar mani olmaya kalkıştıklarında kendi beyannamelerini önlerine koyacağız. Bizim insanımız sanılanın aksine son derece zekidir ve neyin palavra, neyin gerçek olduğunu ayırabilecek bir sağduyuya sahiptir.”
Zamanlama manidar
Son dönemde art arda kamuoyuna yansıyan, aslında epeydir unuttuğumuz bir gündem maddesi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar