Askeri kaynaklar: ‘Siyasi amaçlı değil, görev'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın beraberinde kuvvet komutanlarıyla Kardak kayalıkları bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin tartışmalar sürüyor.Konu, iç politikada da sıcak bir...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın beraberinde kuvvet komutanlarıyla Kardak kayalıkları bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin tartışmalar sürüyor.
Konu, iç politikada da sıcak bir gündem maddesine dönüştü.


Orgeneral Akar’ın söz konusu ziyareti ve burada verdiği görüntü iç siyasi gelişmelerle ilişkilendirilerek eleştiri konusu yapılıyor.
Ana muhalefet partisi CHP, Orgeneral Akar’ın 10 tane astsubayla operasyon düzenlenen Kardak’a komutanlarla gitmesini eleştirdi.
CHP’nin eleştirileri bununla da kalmadı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Genelkurmay Başkanı da kaymakamlar gibi referandum kampanyasına bir siyasi figüran olarak katılmak mı istemektedir? Milliyetçi oylara selam durmak anlamına gelen bu girişimin altında ne yattığını da Genelkurmay Başkanı kamuoyuyla paylaşabilmelidir” ifadeleriyle Akar ve komutanları eleştirdi.
Kamuoyuna, “Aynı pozu El Bab’ta ve Başika’da bekliyoruz” şeklinde eleştiriler de yansıdı.
Bu eleştiriler Genelkurmay karargahında büyük rahatsızlık yarattı.
Askeri kaynaklarla yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgiler, Orgeneral Akar’ın şahsında Genelkurmay karargahının bu iddia ve yorumlara sert tepki gösterdiği yönünde.
Orgeneral Akar’ın Kardak ziyaretini, göreve geldikten 3 ay sonra planladığı kamuoyuna yansıdı.
Akar: Yıldönümünde gitmeyi düşünüyorum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar