Ardında üst akıl ve dış destek var

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara’daki terör saldırısının arka planında bir üst akıl ve dış gücün destek olduğunu belirterek, “Burada mesele bir boyutuyla seçimi...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara’daki terör saldırısının arka planında bir üst akıl ve dış gücün destek olduğunu belirterek, “Burada mesele bir boyutuyla seçimi etkilemektir. HDP barajı geçsin, Ak Parti tek başına iktidar olmasın maksadıyla yapılmış bir şey gibi görünüyor. Sadece siyaseti dizayn etmek değil, Ak Parti’yi bir şekilde devirip Türkiye’nin dış politikasını dizayn etmek amaçlanıyor” dedi.

Akdoğan, toplumsal eylemler ve siyasi faaliyetlere dönük yeni bir güvenlik konseptine geçileceğini belirterek, “Birtakım hava araçlarının kullanılmasından, bomba köpeklerinin kullanılması, farklı yerlerde arama noktalarının oluşturulması gibi yeni tedbirlerle güvenlik kontrolünün sağlanması önemli. İstihbarat da elbette ona göre bir çalışma yapacak. Bu örgütlerin ötesindeki işbirliği, temaslar, bunları bir şekilde yönlendiren yapılara doğru bir yoğunlaşma içine girilecek” diye konuştu. 

Bir grup gazeteci ile bir araya gelen Akdoğan’ın saldırı, PKK ile mücadele ve siyasi gelişmelere ilişkin açıklamaları şöyle: 

FARKLI İŞBİRLİKLERİ VAR: Bu örgütler oturdular bu saldırıyı birlikte planladılar anlamına gelmiyor. Farklı yerlerde, farklı işbirlikleri geliştiriyorlar. Bir yerde farklı işbirliği unsurları -PYD ile Esed işbirliği böyle- daha karmaşık bir ilişki yapısı var. PKK, IŞİD bunların da birbirine karşı ama zaman zaman üçüncü unsurlara karşı farklı işbirlikleri içine veya birtakım temaslar içine girdiklerini görebiliyoruz. Farklı yapıların benzer bir amaca hizmet ediyor olmasının açıklaması, başka bir dış gücün bu işin içerisinde olması, paravan olarak birtakım örgütleri kullanması anlamına geliyor. Onların kapasitesini düşünerek de hareket edilmesi lazım. Burada istihbaratı suçlamak kolaycılık olur. Birçok olay çözüyor, bazen de bunlar kaçabiliyor. Bu da soruşturuluyor, başka bir ihmal zinciri var mı diye bakılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar