Akar: Öncelik sivil güvenliği

Beştepe’deki resepsiyondaki sohbetimizde Org. Akar, terörle mücadelede sivillerin zarar görmemesi konusundaki açıklamalara ilişkin “TSK, bu konuda çok hassas. Bu hassasiyet ateş edip de sivile zarar vermemek bile değil...

Beştepe’deki resepsiyondaki sohbetimizde Org. Akar, terörle mücadelede sivillerin zarar görmemesi konusundaki açıklamalara ilişkin “TSK, bu konuda çok hassas. Bu hassasiyet ateş edip de sivile zarar vermemek bile değil, öncesinde önlem almayı da kapsar” dedi

Dün cumhuriyetimizin 92. yıldönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğantarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyondaydık.

Gündüz saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Erdoğan tarafından verilmek istenen mesajın, akşam gerçekleştirilen resepsiyona da hakim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da resepsiyon sonrasında gazetecilerle yaptığı sohbette, sorum üzerine, Cumhuriyet Bayramı’nın milletin bayramı olduğunu söyleyerek, geçit törenindeki yeni formatın ana mesajının bu olduğunu vurguladı.

Dün gecenin sürprizi, Cumhurbaşkanı’nın kısa konuşmasının hemen ardından başlayan ve aralarında Cumhurbaşkanlığı personelinin de yer aldığı bir grup tarafından “Uzun ince bir yoldayım” türküsünün seslendirilmesiydi.

Salonda resepsiyon sürerken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde 92. yıl dolasıyla uçurulan 92 dilek fenerinden, resepsiyonda yapılan ikramlara, salonda çalınan müzikten, konukların profiline kadar pek çok unsur da Cumhurbaşkanı’nın bu mesajını yansıtıyordu.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun yanısıra en çok ilgi gören konukların başında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar geliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar