Ak Parti’nin doğum gününde not ettiklerim

15 yıl önce dün kurulan Ak Parti’nin düzenlediği töreni izledik.Bir kutlama yapılmadı. 240 insanımızın hayatını kaybettiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir kutlama yapılması zaten...

15 yıl önce dün kurulan Ak Parti’nin düzenlediği töreni izledik.
Bir kutlama yapılmadı. 240 insanımızın hayatını kaybettiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir kutlama yapılması zaten beklenmezdi.

14 Ağustos tarihi, günlerdir konuşuluyordu. 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından FETÖ’nün 14 Ağustos’ta yeni bir girişimde bulunacağı, bir kalkışma daha gerçekleştireceği ya da büyük bir eyleme imza atacağı gibi iddialar ortalıkta dolaşıyordu.
Hem, 15 Temmuz tecrübesinin hem de bu iddiaların etkisiyle dün törenin yapıldığı Ak Parti Genel Merkezi ve çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.
Ancak, törene katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşmasında vurguladığı gibi, her gün olağanüstülüklerle geçmez.
Eskisi gibi olmayacak
Türkiye ve Ankara, yavaş yavaş normalleşme yolunda. Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısının ardından FETÖ’ye indirilecek darbeler konusunda yeni KHK’lar gelecek. Diğer yandan da, normalleşmeye doğru evrilmesi gereken önümüzdeki sürece ilişkin kimi açıklamalar duyacağız.
Ak Parti kuruluş yıldönümü töreni, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” önermesine uygun bir atmosferde gerçekleştirdi.
Gül ve bir önceki başbakan Ahmet Davutoğlu’nun törene daveti ve katılmaları zaten beklenen bir şeydi. Ancak, Ak Parti’yle organik bağı sürse de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetim katıyla yolları epeydir ayrı olan eski bakanlar Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün başta olmak üzere dikkat çeken isimler törenin sürpriziydi.
Son dönemde yaptığı açıklamalarda hem Erdoğan’a hem de Ak Parti yönetimine çok sert eleştiriler yönelten eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın gelmemesi ise sürpriz değildi.
Buna karşın Yenikapı’da iktidarıyla muhalefetiyle, solcusuyla sağcısıyla, milyonlarca vatandaşı bir araya getiren ruhun önemini kavrayan Ak Parti yönetiminin aynı anlayışı kendi içindeki birlik noktasında yansıtması açısından bu isimlerin katılımı dikkatle not edildi.
Gül’ün, “Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup olsun, siyasi bir yapı olsun herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur” cümlesinin not edildiği gibi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son 15 yılda Türkiye’nin kaderini değiştiren, içinden 7 hükümet, 4 başbakan, iki cumhurbaşkanı çıkaran Ak Parti’nin kurulduğu gün söylediği, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözü tören boyunca sık sık vurgulandı.
Yenikapı ruhuna vurgu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar