Erdoğan iddialı, Kılıçdaroğlu memnun

Meclis, milletvekili aday adayları nedeniyle olağan salı mesaisinin de üzerinde hareketliydi. Ak Parti grup toplantısında konuşacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan beklenirken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kuliste bir grup gazeteciyle...

Meclis, milletvekili aday adayları nedeniyle olağan salı mesaisinin de üzerinde hareketliydi.

Ak Parti grup toplantısında konuşacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan beklenirken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kuliste bir grup gazeteciyle sohbet etti. 
 
Erdoğan’ın hafta sonu açıkladığı manifestodaki “adalet” vurgusunun altını çizen Gül, bu vurgunun altyapısına ilişkin şu dikkati çeken ifadeleri kullandı:

Eylem planı hazırlanıyor

“Davaların sonuçlandırılmasını hızlandıracağız. Vatandaşın eline bir tarih vereceğiz. Bilecek ki 6 ay sonra davası sonuçlanacak. Hâkim de savcı da ona göre çalışacak. Vatandaş kamu kuruluşlarıyla davalı. Kamu kuruluşları arasındaki yazışmalar, ihtilaflar bir türlü bitmiyor. Getireceğimiz sistemde kamu kuruluşları kendi aralarında ihtilaflarını çözecekler, vatandaşı mağdur etmeyecekler. Bu davaların sonuçlandırma sürecine uyum da hakimin performansına yansıyacak.”

Gül, arabuluculuk kurumunun daha etkin çalışacağını söyledi.

Yargıya yönelik bir eylem planı hazırlandığının işaretini verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar