PKK hangi yöntemleri deneyecek?

PKK’yla mücadelede ezberlerin bozulduğu bir süreçten geçiyoruz. İçeride, hendek kalkışmasından itibaren geçilen, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar amansız mücadele konsepti temel...

PKK’yla mücadelede ezberlerin bozulduğu bir süreçten geçiyoruz.

İçeride, hendek kalkışmasından itibaren geçilen, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar amansız mücadele konsepti temel sebep.


 
Dağda, şehirde, sınırda teröristlere aman vermeme kararlılığı.

Asimetrik her türlü saldırı girişimine karşı hazırlıklı olunması.

Güvenlik bürokrasisindeki motivasyonun doruğa çıkması.

Sınır hattında alınan olağanüstü önlemler.

Doğu ve Güneydoğu’daki katı idari tedbirler.

PKK’nın eylem kapasitesinin büyük ölçüde ortadan kalkmış olmasının ikinci sebebi ise örgütün gücünü ve dikkatini daha çok kuzey Suriye’ye yönlendirmesi.

Hedefler

İçerideki mücadeleye bakalım.

Kuşkusuz, asker, polis, sivil şehit haberleri gelmeye, bunlar yüreğimizi dağlamaya devam ediyor.

Buna rağmen terörle mücadelede elde edilen başarının hakkını da vermek gerekiyor.

Bahar başından bu yana yaşanan tabloyu güvenlik kaynaklarından aldığım bilgiler ışığında şöyle özetleyebilirim:

- Örgüt yönetimi, mensuplarının motivasyonunu artırmak için bilinen eylem yöntemlerine alternatif yeni yöntemlerin geliştirilmesi talimatını verdi.

- Yaz boyunca ve önümüzdeki süreçte, eylemlerinin hedefi olarak belirlediği yer ve kişiler istihbarat birimlerince şöyle saptandı: Yol kontrol ve arama noktaları, güvenlik güçlerinin geçiş güzergâhları, kamu kurumlarına ait bina, araç ve noktalar, AVM’ler, yüksek gerilim hakları, tüneller ve köprüler gibi stratejik tesisler, turistik tesisler, ekonomik öneme sahip noktalar, spor tesisleri, havaalanları ile hava araçları. Belediyelere atanan kayyumlar, adli personel (hâkim, savcı), Ak Parti, MHP ve HÜDAPAR temsilcileri, mülki amirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar