‘Atatürk’ün idealini Ak Parti gerçekleştirdi’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’la dün kahvaltıda buluştuk. Ünal, kuruluşunun 16. yıldönümünü kutlayacak olan Ak Parti’nin hedeflerini ve gündemi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’la dün kahvaltıda buluştuk.

Ünal, kuruluşunun 16. yıldönümünü kutlayacak olan Ak Parti’nin hedeflerini ve gündemi değerlendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağır biçimde eleştirdi.
Ünal’ın açıklamalarını şöyle aktarabilirim:
LOBİLERİN SÖZCÜSÜ: Focus dergisine verdiği mülakat Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye karşıtı lobilerin sözcüsü olduğunu bir kez daha gösterdi. ‘Türkiye’de can, mal, mülk güvenliği yoktur’ diyebiliyor. Çok acı bir durum. Kılıçdaroğlu’nun söylem analizini yaptık. 15 Eylül gibi rapor tamamlanacak. Söyleminin oturduğu merkez meşruiyet krizi. Kılıçdaroğlu’nun 7 yılda sistematik yaptığı şey, bu milletin ortak yaşam, mutabakat, sözleşme zeminini sürekli olarak tartışmaya açması. Bunu yaparken Türkiye karşıtı lobinin sözcüleri gibi konuştu.
ZOMBİLEŞTİKLERİNİ GÖRDÜK: Bize diyorlar ki ‘Siz FETÖ’yü beslediniz.’ Biz de diyoruz ki; ‘İktidara geldiğimizde ciddi bir sivilleşme mücadelesi verdik. O alana sivil toplum yapıları girdiler.’ Bunlar da sivil görünümlü bir yapıydı. Bu insanların bir talimatla akıllarını kilitlediklerini, bir anda zombileştiklerini gördük. Gördüğümüzde bunlarla mücadele etmeye başladık. CHP ise münasebeti sürdürdü. Suçlu olduğu ortaya çıktıktan sonra bunlarla ilişki kurmakla, bunların suçu tespit edilmemişken ilişki kurmak arasında fark vardır.
CHP NEFRETTEN BESLENİYOR: AK Parti karşıtlığı ve Erdoğan düşmanlığı gözlerini öyle karartmış ki karşıda olan her türlü yapı Türkiye’ye zarar verse bile onlarla ilişki kurmaktan geri durmuyorlar. Darbe gecesi, tankları alkışlayan, sala okuyan imama saldıran, restoranda kalkıp oynayanlar vardı. Türkiye’nin tanınmış psikologlarından biri aktardı. ‘Yeni gördüğüm bir fobik bozukluk geldi. Başörtülü gördüğüm zaman dayanamıyorum, tükürüyorum ve engel olamıyorum, sakallı birisini, dini simgeler gördüğüm zaman saldırma eğilimlerime hakim olamıyorum diyen 6 vaka geldi’ dedi. Şunu konuşmalıyız; Kılıçdaroğlu ve CHP siyaseti bir nefretten beslenmeyi mi rehabilite etmeyi mi tercih edecek? Maalesef nefretten beslenmeyi tercih ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar