Hangi Gary?

Piyasalar işine gelmeyeni çabuk unutur. Geçen hafta bunun iki örneğini gördük. Trump’ın ekonomi baş danışmanı Gary Cohn’un istifası sonrası piyasalardaki satış...

Piyasalar işine gelmeyeni çabuk unutur. Geçen hafta bunun iki örneğini gördük. Trump’ın ekonomi baş danışmanı Gary Cohn’un istifası sonrası piyasalardaki satış dalgası yalnızca bir kaç gün sürdü. 

Gary’nin sağ duyunun sesi olarak Trump’ın ekonomi ekibinin başında olması unutuldu gitti.

Beyaz Saray'ın korumacı  tedbirlerin sınırlı ve seçici olacağını vurgulayan açıklamaları sonrası Wall Street 'hangi Gary' dercesine kayıplarının büyük kısmını geri aldı.

Cuma günü açıklanan şubat ayı tarım dışı istihdam verisi piyasaların balık hafızasını gösteren diğer bir örnek. Ekonominin güçlü olmasına ve 313,000 yeni işle son iki yılın en yüksek istihdamını ​yaratmasına rağmen ücret artışının yavaşlaması piyasalarda sert bir yükselişi tetikledi. 

Önceki ayın ücret artışlarının aşağı yönlü revize edilmesi de enflasyon korkusunun azalmasında etkili oldu. Şubat ayında piyasaları sallayan, Fed’in daha çabuk faiz artıracağı beklentisini tetikleyen enflasyon korkusu unutuldu gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pirus zaferi… 01 Ekim 2018 | 323 Okunma Sen vaktinden çok sonra gelen… 24 Eylül 2018 | 169 Okunma Merkez gol pasını verdi, sıra ekonomi yönetiminde… 17 Eylül 2018 | 211 Okunma Piyasalarda Merkezin-çekim gücü 10 Eylül 2018 | 293 Okunma Zayıf Türk Lirası tehdit mi fırsat mı? 03 Eylül 2018 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar