Yıkamayan darbe güçlendirdi

Ekonomi, uzun süredir saldırı altında...Öncelikle FETÖ haydutlarının darbe girişimi, ardından ülke itibarına yönelik algı operasyonları ve PKK terörü bileşkesindeki saldırılar tam tersi netice verdi...

Ekonomi, uzun süredir saldırı altında...
Öncelikle FETÖ haydutlarının darbe girişimi, ardından ülke itibarına yönelik algı operasyonları ve PKK terörü bileşkesindeki saldırılar tam tersi netice verdi ve ekonomi yeniden tırmanma şeridine oturdu.
Hatırlayın, Standard&Poor's not kırdı olmadı, Moody's ve Fitch "negatif" damgası vurdu olmadı, içimizdeki kriz goygoycuları yazdı, çizdi olmadı. Olan, bu darbelere karşı giderek güç kazanan ekonominin canlanması oldu.
İHRACAT: Ülkeye döviz kazandırmada hayati öneme sahip 70 bin ihracatçımız, uzun aradan sonra yeniden fiyakalı sonuçlar elde etmeyi başardı ve %15'lik artışla son 49 ayın rekorunu kırdı.
RUSYA: Uçak krizi ardından diplomatik başarılarımız, bu önemli komşumuzla ilişkilerimizi düzeltmeye başladı. Yalnızca ihracat değil bu yıl 5 milyon turistin tatil adresini yeniden Türkiye olarak sabitledi.
BORSA: Yılın ilk 3 haftasındaki yabancı girişi %1.5 artışla 560 milyon dolara erişti.
Beklenti, not düşürülmesinin yabancı için yakın gelecekte de belirleyici olmayacağı yönünde...
YABANCI YATIRIM: Türkiye'ye yıllık bazda en yüksek yabancı yatırım girişi 19 milyar $ ile 2007'de olmuştu ve üstelik o dönemde notumuz yatırım yapılabilir değildi. Şimdi notçu haydutların çapraz ateşine rağmen yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin temel göstergelerine ve taşıdığı potansiyeline yöneldiğini görüyoruz.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: Hükümetin verdiği teşvikler, 20 yıl vadeli ve düşük faizli çözümler inşaat sektörünü canlandırmakla kalmayıp ekonomik büyümeyi ivmelendirmeye başladı. 1 günde 300 konut satılıyor olması vatandaşın büyümeye omuz vereceğini gösteriyor.
KOBİ'LER: Hükümetin 250 milyar liralık kaynağıyla can suyuna kavuşan KOBİ'lerin bu imkândan yararlanmak için KOSGEB'in kapısına dayanması, yakın gelecekte piyasalarda küçük işletmelerden kaynaklanan ilave büyümeyi müjdeliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar