Vicdanlı şehirler

Sabah'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi'nde Erzurum'dayız. Belediye başkanları, kentlerinin taşıdığı fırsatlar ve cazibe merkezleri projesiyle yaşanan gelişmeleri anlatıyor....

Sabah'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi'nde Erzurum'dayız. Belediye başkanları, kentlerinin taşıdığı fırsatlar ve cazibe merkezleri projesiyle yaşanan gelişmeleri anlatıyor. Gördüğüm, Cumhuriyet tarihimizin bu en iyi düşünülmüş projesinin, hayatta karşılık bulduğu ve işe yaradığı oldu.
Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'tan oluşan havza, yatırım üretim desteği yanı sıra üretim taşıma, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım enerji desteği adımlarıyla daha zengin bir yarına taşınacak.

Burada sorun, yapacak çok şey var ve cazibe merkezlerinin zıplaması için daha fazla kaynak ve yatırımcı çekme zorunluluğudur. Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen projelerini sayarken şunu gördüm: Yerelden milli kalkınma hatta bölgesel oyuncu olma konusunda yüksek performans ve şevk oluşmuş. Geriye, sürdürülebilir destek ve hızlandırıcı ilave adımlar kalıyor.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, "Hastane istemiyoruz, bizi hasta etmeyin yeter" diyerek gelişen kentlerin huzur ve mutluluk boyutuna dikkat çekiyor. Erkonut'tan Selami Keskin'in üzerinde durduğu, kentsel dönüşümle ivmelenen şehirlerde artık yeni model ihtiyacı olduğuydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar