Vasatlıktan çıkınca zafer kolay

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin vaadi çok başlılığı teke indiren, vesayeti kaldıran ve koalisyonları dışlayıp sürdürülebilirliği sağlayarak Türkiye'yi yüksek...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin vaadi çok başlılığı teke indiren, vesayeti kaldıran ve koalisyonları dışlayıp sürdürülebilirliği sağlayarak Türkiye'yi yüksek büyüme vitesine çıkarma yolunda taşıdığı dinamiklerdir.
Eğer Türkiye ilk 10 ülke içine girecekse, bunu mevcut vasat ve sıradan süreçlerle başaramazdı zaten.
Burada sorun mevcut sistemi, bütün kurumlarıyla dönüştürme sürecinde vasatı teşhis ve aleladeyi fevkalade ile değiştirmenin sancılarıdır.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin bekasını temin ve terörü bitirip barışa yol açma gayreti, hepimizin göğsünü kabartmakla kalmıyor, vasatlıktan kurtulup, yetenekleri sıra dışı olunca zaferin ne derece kolaylaştığını da bizlere gösteriyor.
Peki, sıra dışı olmak mı gerekir? Evet üretimi baş tacı etmek, sırtımızdaki kenelerden paçalarımızdaki prangalardan ve safralarımızdan kurtulmak gerekir. Vasat ülke olmak nedir peki? Olağanüstü başarılar yerine sıradanlıkla, vasatlıkla yetinmenin adıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar