Uyanan dev TÜRKİYE

Neyi konuşursan onu büyütürsün. Öğrenilmiş çaresizlik yöntemiyle eğer size sürekli eksikleriniz gösterilir ve siz de sürekli onları "tamamlama telaşına" kapılırsanız, artılarınız...

Neyi konuşursan onu büyütürsün.
Öğrenilmiş çaresizlik yöntemiyle eğer size sürekli eksikleriniz gösterilir ve siz de sürekli onları "tamamlama telaşına" kapılırsanız, artılarınız güme gidebilir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar" diyor. Doğrudur.
Bunu son zamanlarda yaşadıklarımız ispat ediyor zaten.
Roma sokaklarında Romalıların "ABD'nin karizmasını çizdiniz" vurgusu bende farklı çağrışımları uyandırdı. Acaba bizler, bize dayatılan "eksikler listesi" ile çaresizliği mi öğreniyoruz? Acaba bizler, iyi ve güçlü yanlarımızı gözden uzak tutarak potansiyellerimize erişmemeyi mi sağlıyoruz?
Örneklere buyurun: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geliştirdiği kabiliyetleri, Afrin'de nihayet dünyanın gözüne sokabildik.
Kötü müttefik bizi sektör sahibi yaptı ve şimdi savunma sanayimiz, göz kamaştırıcı yükselme trendinde...
Dünyadaki dizilerin üçte biri bize ait ve dizi ihracatında küresel arenada ikinci sıradayız, yakında ABD'yi geçeceğimiz hesaplanıyor. Şili'de dizimiz yayınlandığı ilk haftada 100 kız bebeğe "Elif" adı konulmuş. 140 milyon Hintli bizi izliyor ve Afrika'dan Amerika'ya 6 kıtaya hayat tarzımızı benimsetiyoruz.
Coğrafyamızın bize sunduğu tehditlere öylesine kapıldık ki avantajlarını göremiyor, fırsatları gelirken ve önünü keserek yakalayamıyoruz. Dar gövdeyle gezegenin üçte birine, geniş gövdeyle dünyanın her yerine uçabilen THY'miz var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar