TVF’de vekil asil gibidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakü dönüşü uçakta sohbet ettik. Tarihi proje Bakü-Tiflis- Kars demiryolunun açılışıyla birlikte Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'a uzanan demiryolu ağını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakü dönüşü uçakta sohbet ettik. Tarihi proje Bakü-Tiflis- Kars demiryolunun açılışıyla birlikte Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'a uzanan demiryolu ağını tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, "Bu işin Londra'ya kadar devamı söz konusu. Gerek insan gerek yük taşımacılığında bu demiryolu bizler için çok güçlü yeni ulaşım ağını oluşturmuş oluyor" dedi.
Azerbaycan ile enerji hariç 1.6 milyar dolar olan ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, "Nahçıvan ile ticareti artırmak için yeni uygulama başlatıyoruz. Aramızda 120 milyon dolarlık ithalat anlaşması yapalım dedik. Oradan özellikle gıda ürünleri alarak, Nahçıvan'ı hareketlendirmek, Nahçıvan'a bir canlılık getirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Daha sonra Cumhurbaşkanı uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu Cumhurbaşkanı'na sorma fırsatı buldum. Malum Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ayrıldıktan sonra vekaleten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ görevi aldı. Erdoğan fona atamanın ne zaman yapılacağı sorusuna şu yanıtı verdi: "Varlık Fonu ile ilgili atama noktasındaki yetki Başbakan ve hükümete ait. Gerekli çalışmayı yaparlar, bizimle de istişare ederler, sonra durum netleşir. Şu anda Başbakan'ın yaptığı hazırlık henüz önümüze gelmedi. Konuyu kendileriyle görüşmüş değiliz. Temenni ederim orada da kısa zamanda atama gerçekleşir. Ama atalarımız, 'Vekil asil gibidir' derler. Vekil arkadaşımız, görevinin başındadır."
Peki ya yerli otomobil?
Bugün Külliye'de lansman yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB'un çalışmalarını yaptığını söyledi. Sektördeki en önemli beş kuruluşun bir araya geldiğini anlattı, daha fazla detay vermedi.
Uçaktaki sohbetin bir başka önemli başlığı da metal yorgunluğu gerekçesiyle parti içinde yapılan değişikliklerdi. Erdoğan bürokrasi konusunda da adım atıp atmayacaklarına ilişkin sorular üzerine de "Bürokrasiye dediğiniz türden bir çekidüzen verebilmek, 657 ile bağlantılı bir konudur. 657 var olduğu sürece, siz bürokraside arzu edilen türden köklü düzenlemeler yapamazsınız. Sadece birini bir yerden alır başka bir yere koyabilirsiniz. O da köklü bir düzenleme anlamına gelmez. Gerçek manada bir düzenleme, 657'nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir. O da tabii ki anayasa değişikliği yetkisi yapabilecek güçte olmakla mümkündür. Temenni ederim ki parlamentoda anayasa değişikliğini yapacak güce sahip oluruz. O vakit bu yönde gerekli adımları atabiliriz" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar