Türklerin onuru İngiliz’den az mı?

Londra yolundayım. Terör yüzünden her geçen gün daha da paranoyak tedbirlere tanık oluyoruz. Son olarak ABD ve İngiltere uçuşlarında kabine laptop ve tablet sokma yasağına muhatap olduk. Yetmiyormuş gibi kontrol noktası...

Londra yolundayım. Terör yüzünden her geçen gün daha da paranoyak tedbirlere tanık oluyoruz. Son olarak ABD ve İngiltere uçuşlarında kabine laptop ve tablet sokma yasağına muhatap olduk. Yetmiyormuş gibi kontrol noktası sayısı artıyor, sorgular derinleşiyor.
Bu gidişle koltuklarda mayo ile oturabilecek, gözlük, yüzük takamayacak, güvenlik kapısı yerine emar cihazlarından geçeceğiz. Neticede güvenlik yüzünden özgürlük alanlarımızın daraldığı bir çağdayız ve havayolu seyahatleri bir tür ıstırap deneyimi haline geliyor.
Buraya kadar saydıklarımı kabul etmemekle birlikte anlayabilirim. Anlamadığım, bizler güvenlik kontrolünü eziyet haline getirmez iken ABD ve İngiltere gibi ülkelerin bu işi bir tür aşağılama rutini haline getirmeleridir. Elektronik cihazları topladıkları yetmiyormuş gibi, güç kablosuna el koyma, yedek bataryaları çöpe atma edepsizliğine başladılar.
Sistematik aşağılamayı daha vize başvurusunda uygulayan İngilizler, ülkelerine seyahatte biz Türklere böylesi insanlık dışı ve onur kırıcı muamele cüretini nereden buluyorlar? Yazımın başlığındaki soruya dönüyorum: Türklerin onuru İngiliz'den az mı?
Asla değil ve bu edepsizliklerine karşılık vermek zorundayız. Mütekabiliyet ilkeleri gereği, vize ve seyahatlerde bize uyguladıklarını, biz de ayniyle onlara uygulayalım. Yerimiz mi dar, yenimiz mi dar? Yoksa bu edepsizlerden korkuyor muyuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar