Türkiye’yi karalama yurttan sesler korosu

Üç tarafı deniz, dört tarafı sorunla çevrili bu coğrafyada, Türkiye'ye yönelik asimetrik ve çok katmanlı saldırıların giderek arttığını görüyoruz. Bu, ilk kez olmuyor. Ne zaman ülkemiz...

Üç tarafı deniz, dört tarafı sorunla çevrili bu coğrafyada, Türkiye'ye yönelik asimetrik ve çok katmanlı saldırıların giderek arttığını görüyoruz. Bu, ilk kez olmuyor. Ne zaman ülkemiz bir atılıma geçse, benzer algı operasyonlarının hedefi olduk, karalandık, hor görüldük, alay edenler oldu. Ancak Türkiye'yi karalama korosuna "yurttan sesler" katılımında böylesine artış yaşamamıştık.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ülkemiz aleyhine estirilen havalar oldu" diyor ve şu tespiti yapıyor:
"Bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışa düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür." Kendi ülkelerinin krizini göremezken Türkiye'yi not kırarak krizlere sürüklemek istediler, başaramadılar. Kırılgan Beşli dediler, cari açık üzerinden vurmak istediler, olmadı... Dövizi çıldırtmak, gece yarısı kararlarıyla Merkez'in faiz ayarını bozmak istediler, ekonomi yine direndi. Mega proje müteahhitlerini içeri aldılar, durmadık.
Fakat ülkede işlerin yolunda gitmediği algısını oturtmaya çalışanların en sinsileri içimizden çıktı. Hatta bunları biz ekonomi bürokrasisinde, hükümette ve kendi STK'larımızda gördük. Misal 2011'deki rekor büyümemiz %8.8 iken kabineden birileri "küresel kriz ikinci dip yapabilir, frene basalım" dedi. Onlara göre büyüme yavaşlamalı, 5'inci vitesten 4'e inmeliydik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar