Tırmanma şeridindeyiz

Darbeci FETÖ haydutları, PKK terörü, notçuların ekonomiye yönelik algı terörü ve savaş şartlarına rağmen Türkiye ekonomisi yeniden tırmanma şeridine girdi....

Darbeci FETÖ haydutları, PKK terörü, notçuların ekonomiye yönelik algı terörü ve savaş şartlarına rağmen Türkiye ekonomisi yeniden tırmanma şeridine girdi. Piyasaları kilitlemek, doları zıplatıp "ekonomi yönetilemiyor" algısı için uğraşanlara rağmen, başta konut sektörü olmak üzere pek çok kesim "Güçlü Türkiye için ben de varım" demeye başladı.
Dolar üzerinden yürüyen piyasaları kırılgan hale getirme operasyonları ters tepince, peş peşe gelen olumlu veriler, ağır kış şartları içinde ekonomide erken baharı birlikte getirdi. IMF dâhil pek çok kurum, büyüme tahminimizi revize yolunu seçti.

İHRACAT: 49 ayın en yüksek artışı (%15) ile moraller düzelmekle kalmadı, 70 bin ihracatçı, yeni pazar ve ürün için gayretini artırdı.

BORSA: 3 haftada yabancı girişi arttı ve yüzde 5.4 yükseldi. Not düşürme operasyonu da tutmayınca özellikle Körfez fonlarının odağı olduk.

KDV-ÖTV: Hükümetin aldığı cesur kararlar sayesinde ÖTV kalktı, beyaz eşya ve mobilya ucuzladı. KDV indirimi yeni canlılık dalgasını beraberinde getirdi.

KONUT: Başlatılan seferberlik sayesinde her keseye uygun ev seçeneği oluştu. Yeni ödeme planları, konut edinmek isteyenleri alıma yöneltti, piyasa canlandı.

TURİZM: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "komşunu al gel" çağrısı, Rusya ile diplomatik zaferin ardından 5 milyon Rus turistin ülkeye gelecek olması, terör belasıyla oluşan sektör kayıplarını telafi edecek.

CAZİBE MERKEZLERİ: 23 il için getirilen çok cazip teşviklere adeta hücum yaşandı 7 günde 1200 müracaat oldu. Bunun yanı sıra Fransa, İran, Almanya gibi ülkelerden toplam 195 yabancı başvurdu.

MISIR: Geçen hafta TOBB ile Mısır'da idim. Ticaret ve Sanayi Bakanı Tarık Kabil "Türkiye ile ekonomik ilişkilerde 2007 öncesindeki düzeye çıkmak için elimizden gelen her şeyi 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar