Sistem mücadelesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; SETA Vakfı'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu'nda konuşuyor; "Biz burada sistem mücadelesi veriyoruz. Erdoğan'dan sonrası ne olacak? Millet ne derse o olacak!"Sorunu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; SETA Vakfı'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu'nda konuşuyor; "Biz burada sistem mücadelesi veriyoruz. Erdoğan'dan sonrası ne olacak? Millet ne derse o olacak!"
Sorunu teşhiste kişiye takılıp kalmak, çözüm üretemezliğin tanımıdır. İlk bakışta kişi veya kişilere takılıp kalmış, sorunun sistematiğini, sistemin esasını, sorun üreten kavramları ıskalamış olursunuz. Nitekim SETA'nın Cumhurbaşkanlığı Sistemi dünyada nasıl işliyor, Türkiye'de nasıl çalışacak gibi hayati sorulara getirdiği cevaplar, bu açıdan son derece değerlidir.
Muhalefetin sisteme dair güvensizliğinin aslında Cumhurbaşkanı seçilecek kişiye değil, millete olan güvensizlik olduğuna işaret eden Erdoğan'ın dikkat çektiği nokta; her şeye hayır diyen tutum yüzünden hayati sorunların esasını görüşemiyor olmamızdır.
Sistem; sürekli sorun üretiyorsa, bunların sonuçlarını tartışma kolaylığı, geçici rahatlama sağlasa da kalıcı netice üretmez. Bugünkü vesayet odaklı parlamenter sistemin, tamir götürür tarafı kalmamışsa, Türkiye'yi yarına taşıyacak temel dinamikleri harekete geçirecek esaslara odaklanmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar