Seferberlik işe yaradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "fazladan 1 istihdam" çağrısıyla başlayan ve iş dünyasının büyük bölümü tarafından "yüzde 5 ek istihdam" karşılığı bulan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "fazladan 1 istihdam" çağrısıyla başlayan ve iş dünyasının büyük bölümü tarafından "yüzde 5 ek istihdam" karşılığı bulan seferberliğin ilk sonuçları umut verici... İstihdam dostu büyümenin de öncü göstergesi sayabileceğimiz ilk verilere göre 20 günde 284 bin yeni iş sağlandı.
8 yıl önce gündeme geldiğinde "erken" bulunan ve aksayan +1 istihdam projesinin bu defa "yüzde 5'e dönüşerek" kabul görmesinin altında, Hükümet'in aldığı tedbirlerin yanı sıra çalışma hayatının buna hazır olması yatıyordu.
İstihdam seferberliğine katılımın "gerçekleşmesi" en az "fazladan şu kadar istihdam" beyanı kadar önemli. Zira Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini kamuoyu ile paylaşıp sonradan kulak arkası yapanlar söz konusu olabilirdi.
Bir yandan işsizliği azaltmak fakat diğer yanda verilen teşvikler, getirilen tedbirlerle ekonomiyi canlandırmak için başlatılan istihdam seferberliği, sosyal yardım kampanyasıdeğil, ekonomiyi ivmelendirme gayretiydi.
Fazladan istihdam sadece işsizliği azaltmayacak aynı zamanda Erdoğan'ın TürkiyeEkonomi Şûrası'nda dediği gibi "bu işin öyle bir bereketi var ki..." neticesi doğuracağını savunmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar