Özçekim ekonomisi

Herkesin dünya çapında yayıncı ve ortalama 120 takipçisi olduğu sanal dünyada, ceptelefonlarının kamera özelliği, görsellik üzerinden iletişimi yaygınlaştırdı. 7.5...

Herkesin dünya çapında yayıncı ve ortalama 120 takipçisi olduğu sanal dünyada, ceptelefonlarının kamera özelliği, görsellik üzerinden iletişimi yaygınlaştırdı. 7.5 milyarlıkdünyada 3.7 milyar insan internet kullanıyor.
Aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 2.8 milyar ve 5 milyar insanın cebinde telefon var.
Özçekim (Selfie) yapanların sayısı ise 2 milyar 549 milyon. Tam da bu noktada özçekim, bir iletişim mecrası haline gelmiş oluyor.
Gelecek bilimcisi Dr. Lan Pearson'un Sony Mobile için hazırladığı Futurizon Raporu, özçekim modasının yakın gelecekte bir ekonomiye dönüşeceğini söylüyor.
Özçekimi bundan sonra ne bekliyor? Rapordan başlıklar;
Sosyalleşme: Başkalarının gerçekte ne düşündüğünü öğrenmek için size eşlik eden kişi ile birlikte özçekim yapmak.
Tıbbi: İnsanların dörtte birinden fazlası, pratisyen hekimi ile ilk olarak bir özçekim veya görüntülü çağrı ile görüşmeyi tercih ediyor.
Özçekim kuşağı için bankacılık: 25-34 yaş arası kuşağın yarıya yakını, bankasına bir 'özçekim parolası' ile erişmesi halinde kendini daha güvende hissedeceğini belirtiyor.
Serbest zamanlarda: Heyecan peşindekilerin yarıya yakını, sürüş sırasında tecrübesini görüntülemek arzusunda.
Spor salonunda / fitness: Misal kalp atışlarını test etmek, hatta tekniğinizi nasıl iyileştirebileceğinizi ve bir hareketin ne kadar doğru yapıldığını gözlemlemek üzere, vücut verilerini yakalamak için özçekimlerin Yapay Zekâ ile birlikte kullanılması.
Sipariş üzerine yapılan kıyafetler: Kişiye özel kıyafetler için bir 3D vücut görüntüsünün çekilmesi.
Perakende: Tek düğmeye basarak vücut biçiminize uygun farklı kıyafetleri denemek için akıllı telefon kamerasının kullanılması.
Ödeme aracı: Sinema bileti veya turistik bir yere girerken özçekim ile ödeme yapılması.
Robotlar: Olağanüstü mekânlarda özçekim yapmak üzere cepten drone veya robotları kumanda etmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar