Neye inanıyorsanız bu yıl öyle geçecek

Yeni yılın ilk çalışma haftası, Ortaköy katliamının psikolojik sürecindeki "2017 tahminleri" ile geçiyor. Genel söylem "ekonomi saldırılara rağmen sağlam ama güven ortamı atılıma uygun...

Yeni yılın ilk çalışma haftası, Ortaköy katliamının psikolojik sürecindeki "2017 tahminleri" ile geçiyor. Genel söylem "ekonomi saldırılara rağmen sağlam ama güven ortamı atılıma uygun değil" şeklinde.
Bu söylemler ve karamsar zihin yapısı bana göre terörün değirmenine su taşımaktır ve teröristlerin ekmeğine yağ sürmektir.
Nitekim ekonomideki her olumsuz veriyle zil çalıp oynayanların piyasaya pompaladığı olumsuzluk, 2017'ye yönelik beklentileri karartmaktadır.
Benim 2017 beklentim şudur:
Neye inanıyorsak, bu yıl öyle geçecek. Eğer "yatırım- atılım" için "huzur -güven" şartı koşuyorsanız, büyük ihtimalle huzur gelse de sizi bulamayacak zira kaybedeceksiniz.
Ancak karmaşada yol alma düsturunun hâkim olduğu günümüz dünyasında "atılım -yatırım" için harekete geçerseniz, zaten huzura ve güvene davetiye çıkarmış olacaksınız.
Hükümetin KOBİ'lere yönelik destekleri, yatırımcılara dönük teşvikleri ve büyümeyi hızlandırmak için attığı adımlara rağmen, terörün psikoloji sürecine kapılıp KOSGEB yerine KÖSTEK olmak gibi eylemsizliği seçmek, en büyük gaflet olacaktır.
Şu anda ülkemiz savaşta... Herkes ve her kesim bu savaşı farklı algılıyor. Mehmetçik, özel güvenlikçilerimiz şehit veya gazi olarak, bölgedeki insanımız düşen füzelere hedef olup algılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar