Muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkmak

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümünde Külliye'deyiz. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, Külliye'deki resepsiyonda binlerce davetliyle birlikte... 15 Temmuz işgal girişimi...

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümünde Külliye'deyiz. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, Külliye'deki resepsiyonda binlerce davetliyle birlikte... 15 Temmuz işgal girişimi ardından bu kutlamada daha farklı bir coşku var.
Cumhur'un Reisi ile birlikte verdiği mücadelede ülke, darbeci haydutların işgal girişimini püskürtmekle kalmadı, tankları durdurabileceğini, işgalcileri tepeleyebileceğini, 3 tarafı deniz 4 tarafı sorunla dolu bu çetin coğrafyada nasıl kalıcı olabildiğini bir kez daha anladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma" beyanı, 15 Temmuz sonrası yeniden inşa ettiğimiz özgüvenin omurgasını ifade ediyor.
Şu anda ordusu savaşta, içeride hainler ve PKK terörü, dışarıda neredeyse 7 düvele karşı mücadele veren Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyinin ötesine varması zaten zorunluluktur.
2023 hedefleri, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmamızın niyet mektubu gibidir. Burada dikkat çekilmesi gereken, bu sıçramayı hep birlikte yapma zorunluluğumuzdur.
Ekonomiden eğitime, sağlıktan sosyal hayatın bütün şubelerine kadar değer üretmeyi öncelemek gerekiyor.
Son 2 günümü Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin İnovasyon Haftası etkinlikleri için Adana'da geçirdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar