Mısır seferi ne getirecek?

Mısır ile Türkiye arasında Sisi darbesinden bu yana ilk kez başlayan iş forumu toplantıları, bu ülkedeki yatırımlarımızın yeniden hızlanabileceğini ortaya koyuyor. İş dünyası temsilcileriyle bir...

Mısır ile Türkiye arasında Sisi darbesinden bu yana ilk kez başlayan iş forumu toplantıları, bu ülkedeki yatırımlarımızın yeniden hızlanabileceğini ortaya koyuyor. İş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Tarık Kabil "Türk şirketlerine kapımız sonuna kadar açık" mesajını veriyor.
Kahire'de Mısır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Vekil'in davetiyle gerçekleşen iş forumu ardından Bakan ile buluşmada Tarık Kabil "Kahire'de tanık olduğunuz olumlu havayı Ankara'ya yansıtmanızı rica ediyorum" diyor.
Forumda Hisarcıklıoğlu'na Kahire Maslahatgüzarımız Ali Rıza Güney, İskenderiye Başkonsolosumuz Serdar Belentepe, TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İcra Kurulu Üyesi Feyiz Genç, Arkas CEO'su Can Atalay ve Polaris Park Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özkan eşlik etmişti.
Görüşmede Hisarcıklıoğlu Bakan Tarık'tan Mısır ile ticaretin önünü kesen Üretici Kayıt Sistemi'ne dair sıkıntıları aktarınca Bakan "Döviz dengemiz 3-4 aya kadar oturur, o sistem de ortadan kalkar" cevabını veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar